0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Psikoloji

Psikoloji Bölümü

Psikoloji, insan zihnini ve davranışını inceleyen ve onların duygu, düşünce ve davranışlarını anlamaya ve açıklamaya çalışan bilim dalıdır. 

İstihdam Alanları

Profesyonel olarak akredite edilmiş bir psikoloji diplomasını almak, psikolog olarak iş kariyerine veya lisansüstü eğitimine geçmek için ilk adımdır. Mezunlarımız aşağıdaki kurumlarda istihdam edilebilir;

1. Devlet ve Araştırma Hastaneleri
2. Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri
3. Valilikler
4. Belediyeler
5. Emniyet Genel Müdürlüğü
6. Çocuk Esirgeme Yurtları
7. Huzurevleri ve Yaşlı Bakım Merkezleri
8. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
9. Adalet Bakanlığı
10. Üniversitelerin Medikal-Sosyal Birimleri
11. Aile ve Çocuk Mahkemeleri
12. Cezaevleri
13. İl Afet Müdürlüğü
14. Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar
15. Askeri Kurumlar

Derslerin Kapsamı

Psikoloji bölümünde klinik, gelişim, sosyal, kişilik, deneysel, psikometri ve endüstri ve örgüt psikolojisi ile ilgili temel derslerin yanı sıra istatistik, araştırma yöntemleri, biyoloji, fizyoloji, sosyoloji, felsefe ve ingilizce gibi dersler içermektedir.

Misyonumuz

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Psikoloji Bölümü, lisans ve lisansüstü eğitimde mükemmelliğe ulaşmayı hedeflemektedir. Mezunlarımızdan Psikoloji bilimine ve gerçek dünyadaki durumlara uygulanmasına kendini adamış yetkin, birikimli ve etik profesyoneller olmaları beklenmektedir. Psikoloji programımız, davranışların ve zihinsel süreçlerin bilimsel olarak anlaşılmasına yardımcı olacaktır. Bölümümüz öğrencileri ve fakülte arasındaki işbirliğine dayalı öğrenme, üniversitemizin ve mesleki kuruluşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayan üretken akademik bir ortam sağlamayı hedefliyoruz.

Vizyonumuz

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Psikoloji Bölümü, lisans ve lisansüstü eğitimde ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış bir lider olmayı hedeflemektedir. Psikoloji bilimine ve pratiğine katkıda bulunan ve yerel, ulusal ve küresel toplulukların ihtiyaçlarını karşılayabilen mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.



Bölüm Başkanlığı