0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Malzeme Bilim Ve Mühendisliği

Fakültemiz Hakkında

Fakültemiz Millî Eğitim Bakanlığı’nın teklif yazıları üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30. Maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 4/4/2011 tarihinde kurulması kararlaştırılan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine bağlı “Patnos Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi” adıyla kurulmuştur. Daha sonra Millî Eğitim Bakanlığı’nın 15/5/2013 tarihli ve 980403 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30’uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 6/6/2013 tarihinde kararı ile Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi olarak değiştirilmiştir. Bünyesinde “Bilgisayar Mühendisliği, Mimarlık Bölümü” adı altında iki bölüm bulunmaktadır. Bölümlerimiz, çağın ihtiyaçlarına yönelik uygun yöntem ve teknikler geliştirerek uygulayabilecek bilgi ve beceriye sahip uzmanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Mezunlarımız kamu, özel kurumlarda, yurt dışında yani birçok alanda istihdam olanağı bulmaktadırlar.

            Türkiye, yetişmiş yeni işgücünün önemli bir kısmı için iş bulma olanakları kısıtlı olan bir ülkedir. Fakültemizde alanında uzman mezunlar yetiştirerek istihdam endişesini kaldırmayı hedeflemektedir.

            Mühendislik sektöründe; alanında elzem bilgileri ile donatılmış, yabancı dili iyi anlayan, konuşan, okuyan ve yazan, mühendislik işleyişini iyi bilen, analitik düşünebilen ve sorun çözme kabiliyeti gelişmiş bulunan ve iyi insan ilişkileri kurabilen çalışanlara, orta ve üst düzey çalışanlara duyduğu ihtiyaç giderek artmaktadır. Bu anlamda program, bu eksiklikleri bertaraf ederek vasıflı şuurlu bilim insanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.