0472 –215 98 63 turizmioy@agri.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Genel Bilgiler

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrenci alarak faaliyetlerine başlamıştır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü eğitim ve öğretim süresi dört yıldır. Bölümde 3 Doktor Öğretim Üyesi bulunmakla birlikte ihtiyaç halinde Üniversitemizin diğer birimleri ile sektör paydaşlarınca desteklenmektedir.

Yeme içme bilim ve sanatının lisans programı olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün amacı, konaklama işletmeleri ve yiyecek-içecek işletmelerinin ihtiyaç duyduğu mutfak şeflerini (yöneticilerini), yiyecek-içecek sektörünün geleceği olan girişimci ve şefleri yetiştirmektir. Bu doğrultuda; öğrencilerimize mutfak bilgi ve becerilerinin kazandırılmasının yanı sıra, mutfak uygulamalarında sürdürülebilirlik temelinden hareketle Yöresel Mutfak, Türk Mutfağı ve Dünya mutfakları hakkında bilgi ve beceri sahibi olmaları, temel işletmecilik eğitimlerini almaları sağlanarak, üç yabancı dil bilen, uluslararası alanda faaliyet gösterebilecek nitelikli mutfak şefleri (yöneticileri) olarak mezun olmaları hedeflenmektedir.

Bölümün mezunları konaklama işletmelerinin yiyecek içecek bölümlerinde; restoran, mutfak ve bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde şef (yönetici) olabilmenin yanı sıra kurum ve kuruluşların yeme-içme birimlerinde görev alabilirler. Meslek liselerinin turizm bölümlerinde usta öğretici/eğitmen olarak çalışabilme, gerekli şartları sağlamak kaydıyla meslek liselerinde öğretmen olabilme, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görme ve üniversitelerin akademik kadrolarında da kariyer imkânına sahiptirler.

Yüksekokulumuz, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi merkez yerleşkesinde bulunmaktadır. Bu durum bölümümüz öğrencilerine kampüs içinde bulunan Kütüphane, Öğrenci Yaşam Merkezi, Spor Salonu, Bowling Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu gibi birçok olanaktan yararlanabilme konusunda avantaj sağlamaktadır. Ayrıca üniversitemizde öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak şekilde faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri bulunmaktadır. Bölüm öğrencilerinin üniversite bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüplerine katılmaları ve aktivitelerde görev almaları mümkündür.


Hızlı Erişim