0472 –215 52 20 tipfakultesi@agri.edu.tr

TIP FAKÜLTESİ

Dekanın Mesajı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi, 30431 sayılı Resmî Gazete kararı (2018/11593 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı) ile 25.05.2018 tarihinde kurulmuştur. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Tıp Fakültemize alınan 21 öğrenci Atatürk Üniversitesi ile yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde Erzurum’da eğitimlerine başlamıştır.

2020 yılında Üniversitemiz ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokole göre Ağrı Devlet Hastanesi, "Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi" olmuştur. Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitim, araştırma ve sağlık hizmetleri yürütülmeye devam ederken ayrıca geleceğin başarılı ve üretken hekimlerini yetiştirmek için tıp eğitimine hizmet etmesi amaçlanmıştır.

2022-2023 akademik yılı itibariyle Dönem 1’de 42, Dönem 2’de 41, Dönem 3’te 27, Dönem 4’te 20 ve Dönem 5’te 20 öğrenci olmak üzere 150 öğrencimiz bulunmaktadır. Ayrıca 2023-2024 akademik yılı itibari ile fakültemizi kazanan 41 öğrencilerimiz Ağrı ilinde eğitim ve öğretimlerine devam etmektedir. Diğer yandan yeni Tıp Fakültesi binamız, modern eğitim araçlarıyla donatılacak dersliklerimiz ve çağdaş araştırma laboratuvarlarımızın yapım süreci devam etmektedir.

Fakültemizde Temel Tıp Bilimleri Bölümünde 5, Dâhili Tıp Bilimleri Bölümünde 8 ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümünde 6 Ana Bilim Dalı bulunmaktadır.  Bu Ana Bilim Dallarında, 3'ü Araştırma Görevlisi, 27’sı Doktor Öğretim Üyesi, 2’si Doçent ve 5’i Profesör kadrosunda olmak üzere toplam 37 akademik personel görev yapmaktadır.

Günümüzde sağlık alanı ileriye dönük güncel bilimsel gelişmeler eşliğinde hızlı değişiklikler göstermektedir. Bu noktada geleceğin tıbbı: Yenilikçi, Araştırmacı, Koruyucu ve Tedavi Edici Hekimlik Hizmetlerini İçeren, Dijitalleşmiş ve Sürdürülebilir olacaktır. Tıp eğitimimizin öncelikli amacı geleceğin tıbbının özelliklerine ayak uyduran, ülkemizin sağlık düzeyini yükseltecek etik kurallara bağlı, nitelikli ve başarılı hekim yetiştirmek ve evrensel düzeyde geleceğin akademisyenlerini yetişmektir. Ayrıca tıp alanında son teknolojik gelişmeleri kullanan “her an düşünen, her an üreten” ilkesini benimsemiş modern bir eğitim ve öğretim programı oluşturmaktır.

Sevgili öğrencilerimiz, sizlere etik ve ahlaki değerlere bağlı, çağdaş ve başarılı hekimler olarak yetişmeniz için tüm imkanlarımızı seferber edeceğimizden emin olabilirsiniz. Bu zorlu ve zahmetli bir o kadar da keyifli yolculukta akıl ve bilimin size yol göstermesini diliyor, en içten sevgilerimi sunuyorum.                                                                                                                                 
Prof. Dr. Fuat SAYIR

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
 Tıp Fakültesi Dekanı


Hızlı Erişim