0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

2020-2021 İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Muafiyet Sınavı

2020-2021 Akademik Yılı İngilizce Hazırlık Sınıfları Muafiyet Sınavı Giriş Bilgileri ve Sınav Yönergesi

Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavına Girecek Öğrencilerin Dikkatine

Ø  Bu duyuru 2020-2021 eğitim öğretim yılı Yabancı Diller Yüksekokulu Muafiyet Sınavı’na girmek isteyen öğrenciler için yapılmaktadır.

Ø  Yabancı Diller Yüksekokulu Muafiyet Yazılı Sınavı 6 Ekim 2020 Salı günü saat 10:00’da başlayacak, 13:00’da sona erecektir.

Sınav Giriş Bilgileri

**** Bu duyuru daha sonra güncellenecek ve buraya öğrencilerin sisteme girecekleri bağlantı eklenecektir!****

Şu bilgilerle sisteme giriş yapınız.

Kullanıcı Adı: TC Kimlik No

Şifre: Öğrenci No

İtalik kısımları kendi bilgilerinizle değiştiriniz.

Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra açılan ekranda ENGLISH PROFICIENCY EXAM linkine tıklayınız.

Yönergeyi okuyup sınava başlayabilirsiniz.

NOT: SINAV 6 EKİM 2020 SAAT 10:00’DA AÇILACAKTIR. BU SAATTEN ÖNCE SINAV GÖRÜNTÜLENEMEZ.

 

Sınav Yönergesi

Sınav sırasında bağlantı sorunu yaşamamak adına Google Chrome tarayıcı ve hızlı internet bağlantısına sahip bir bilgisayar kullanılması önerilmektedir. Sınava güncel Google Chrome tarayıcısını çalıştıran bilgisayar, cep telefonu, tablet vb. cihazlar ile girilebilmektedir. Ancak teknik aksaklığın en aza indirgenmesi ve konforunuz için bilgisayar kullanılması tavsiye edilmektedir. Adaylar bu sınava katılarak, sınav sırasında toplanan bilgilerin sınavın geçerliliğinin kontrolü amacıyla toplanması ve saklanmasını kabul etmiş sayılırlar.

Sınava başlayabilmeniz için kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra ENGLISH PROFICIENCY EXAM linkine tıklayarak sınava başlayabilirsiniz.

Sınav için bir defa girme hakkınız bulunmaktadır. İnternet ve elektrik kesilmesi, tarayıcı takılması gibi sorun yaşamayacağınız bir ortamda sınava girdiğinizden emin olunuz. Beklenmedik durumlarla ilgili yaşanan sorunlarda sınava giren öğrenciler sorumludur.

Sınav Oturumuna İlişkin Bilgiler

1.    Sınav süresi 180 dakikadır.

2.    Sınav oturumu 6 Ekim 2020 saat 10:00 – 13:00 (Türkiye Saati) arasında aktif olacaktır. Öğrencilerin sınavlarını bu süre içinde tamamlaması gerekmektedir. 13:00’DA SİSTEM KAPANACAKTIR. O YÜZDEN 13:00’A KADAR BİTİRİP CEVAPLARINIZI KAYDETTİĞİNİZDEN EMİN OLUN.

3.    ENGLISH PROFICIENCY EXAM (Muafiyet Sınavı) üç kısımdan oluşacaktır: Dil Kullanımı (Dil Bilgisi, Kelime Bilgisi, Cümle ve Paragraf Tamamlama gibi.), Okuma bölümü ve Yazma bölümü. Sınav başladıktan sonra ekranda gözüken dil kullanımı ve okuma bölümü soruları cevaplamak için A, B, C, D, E şıklarından birini seçmeniz gerekmektedir. Yazma bölümü makale yazımı olacaktır. Yazılı sınavda Konuşma ve Dinleme bölümleri yoktur.

4.    Yanlış verdiğiniz cevaplar dikkate alınmadan sadece doğru verdiğiniz cevaplar hesaplanarak sınavınız değerlendirilir. Dolayısıyla, size en uygun gelen cevabı vermeniz yararınıza olacaktır.

5.    Hazırlık sınıfından muaf olmak için gereken başarı puanı 70’tir ve bu puan yazılı/sözlü sınavın toplamından elde edilir. Sözlü sınava girebilmek için adayların yazılı sınavdan en az 40 puan almaları gerekmektedir.

6.    Bu sınavın telafisi yapılmayacaktır.

7.    Sınav süresince kamera açma zorunluluğu yoktur. Sınav ortamında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağı ya da kişiden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüsünüz. Sınav sorularının başkası tarafından görülmesinin, kopyalanmasının, yayımlanmasının vb. sorumluluğu size aittir.

8.    Bu sınavın her hakkı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’na aittir. Hangi amaçla olursa olsun, sınavın tamamının veya bir kısmının Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yazılı izni olmadan kopya edilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymadığı tespit edilen kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlemler başlatılacaktır. Ayrıca, bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve sınavların hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

NOT: Konuşma sınavı 8 ve 9 Ekim 2020 tarihlerinde yapılacaktır. Konuşma sınavına girmeye hak kazananların listesi ve konuşma sınavının yönergesi ayrıca sınavdan önce sitemizde duyuru olarak paylaşılacaktır. Lütfen https://www.agri.edu.tr/detail.aspx?bid=275&tid=15&dil=tr-TR adresinden sitemizi takip ediniz.

NOT: Gerekli görüldüğü takdirde bu duyuru güncellenebilir. Sınava girmeden önce en güncel duyuruyu okuduğunuzdan emin olunuz.

Sınava girecek olanların listesi için tıklayınız.