0472 –215 98 63 yabancidiller@agri.edu.tr

Yabancı Diller Yüksekokulu

Yatay Geçiş Başvurularında İstenen Belgeler Hk.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARINDA İSTENEN BELGELER HAKKINDA DUYURU

Yatay geçiş başvurularında önceki dönemlerde ıslak imzalı olarak istenen belgelerin COVID-19 salgını önlemleri çerçevesinde bu dönem ıslak imzalı olarak istenmeyebileceğini değerlendirmekteyiz.

Bu belgelerin ıslak imzalı istenmemesi durumunda, ihtiyaç duyulan bütün belgeler(müfredat, öğrenci belgesi, ders içerikleri) birim internet sayfasından ve öğrenci bilgi siteminden çıkarılabilmektedir.

Ancak bu belgelerin ıslak imzalı olarak istenmesi durumunda;

·         Birim resmi e -posta adresine gönderilen belge talebini içeren dilekçe ile her öğrenciye bir takım belge gönderilecektir.

·         Talep dilekçesi kurumsal e-posta adresine ulaşınca belgeler hazırlanacaktır.

·         Islak imzalı talep dilekçesi kargo veya posta yolu ile Yüksekokul Müdürlüğüne gönderilecektir.

·         Islak imzalı talep dilekçesi Yüksekokul Müdürlüğüne ulaşınca, hazırlanmış olan bir takım yatay geçiş belgesi ilgilinin adresine karşı ödemeli olarak gönderilecektir.

Birden fazla yükseköğretim kurumuna başvuru yapılması halinde;

Tek suret olarak hazırlanan ıslak imzalı belgelerin asılları gösterilerek fotokopilerin ilgili kurum tarafından “aslı gibidir” onayı yapılarak verilmesi talep edilebilmektedir.

Yatay geçişi kabul edilen öğrenciler için “yatay geçiş yapmasına engel bir durum yoktur” belgesi, Üniversitemizin belirleyeceği ve ilan edeceği genel usule göre verilecektir.

Aslı Gibidir Onayı Hakkında!!!

31 TEMMUZ 2009 TARİH VE 27305 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN BAŞBAKANLIK, 2009/15169 KARAR SAYILI

KAMU HİZMETLERİNİN SUNUMUNDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİN

Başvuru sahibinden bilgi ve belge istenmesine ilişkin esaslar Başlığı altındaki 8. Maddenin (d) fıkrasında; “İstenen belgenin aslının getirilmesi halinde, belgenin fotokopisi, aslına uygunluğu kontrol edildikten sonra ilgili görevli tarafından isim ve unvan yazılarak tasdik edilir” denilmektedir.