0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

Dekanımız Prof. Adem YERİNDE'nin Kurban Bayramı Mesajı

Manevîyatın zirve yaptığı bayramlar; uhuvvet ve muhabbetin, sevgi ve saygının, birlik ve beraberliğin en üst seviyede müşahede edildiği, yardımlaşma, dayanışma ve kaynaşmanın en yoğun yaşandığı müstesna günlerdir.

 
Bireyselliğin öne çıktığı modern çağın meydan okumaları karşısında Rabbimizin bir lütfu olan dinî bayramlarımızı amacına uygun olarak kutlayarak çağın idrakine toplumsal hayatının en güzel örneğini sunmalıyız. Bu münasebetle başta anne babalarımız olmak üzere büyüklerimizin hal ve hatırlarını sormalı, gönüllerini almalıyız. Akrabalarımız ve sevdiklerimizle tebrikleşerek karşılıklı sevgi ve saygılarımızı bildirelim. Yetim ve kimsesizlerle, yaşlılar ve engellilerle ilgilenip yardıma muhtaç ailelere ve toplum kesimlerine yardım elini uzatalım, bayram coşkusunu onlarla da paylaşalım. Bizden dua bekleyen geçmişlerimizi de dualarımızla sevindirelim.

Kardeşlik ve dayanışma ruhunun pekişmesine, toplumsal bilincin artmasına, birlik ve dirliğin perçinlenmesine, neşe ve sevinçlerin, dert ve tasaların paylaşılmasına, dünyada barışın ve huzurun egemen olmasına vesile olması umuduyla Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, herkese sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler dilerim.

Prof. Dr. Adem YERİNDE
Dekan

إن الأعياد ترفع الروحانية لدى الإنسان إلى ذروتها؛ هذه هي الأيام المميزة التي نشاهد فيها الأخوة والمودة والحب والاحترام والوحدة والعمل الجماعي في أعلى مستوياتها، كما تبرز معاني فيها التعاون والتضامن والتلاحم بشكل مكثف .


وفي مواجهة تحديات العصر الحديث الذي تأتي الحياة الفردية في المقدمة؛ يجب أن نقدم أفضل مثال للحياة الاجتماعية الجماعية من خلال الاحتفال بأعيادنا الدينية والتي هي نعمة من ربنا كما أراد ربنا منا ذلك. في هذا الصدد، يجب أن نسأل عن حالة كبار السن ممن حولنا، وخاصة والدينا، ونسعى لكسب قلوبهم محبة ورضى. وكذلك علينا أن نهنئ أقاربنا وأحبائنا ونعبر عن حبنا واحترامنا المتبادل. ولا ننسى ان نعتني بالأيتام والمشردين وكبار السن والمعاقين، ونمد يد العون للأسر والشرائح الاجتماعية المحتاجة، ونشاركهم فرحة العيد. ولا ننسى من سبقونا إلى رحمة الله من آبائنا وأجدادنا الذين ينتظرون منا الدعوات حتى نشركهم فرحة العيد أيضا
.


وفي الختام أهدي تبريكاتي لكم من كل أعماق قلبي في عيد الأضحى المبارك آملا أن يكون العيد وسيلة إلى تقوية روح الأخوة والتضامن، وزيادة الوعي الاجتماعي، وتقوية الوحدة والانسجام بين أفراد المجتمع، ومشاركة الفرح والسعادة، والتشارك في حمل المتاعب والهموم، وعموم السلام والطمأنينة في العالم، وأتمنى للجميع حياة مديدة عنوانها الصحة والطمأنينة
.

البرفسور الدكتور: آدم يرنده

عميد كلية العلوم الإسلامية