0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İçin Yayınlamış Oldukları Kutlama Mesajı



Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularla kutluyorum.

Aziz vatanımızda egemenliğimize kastetmeye çalışanlara izin verilmeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Türk Milleti’nin bağımsızlığını ve iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı cennet vatanımızın her bir köşesinde büyük bir coşku ve gururla kutlamaktayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Hâkimiyet bilakayd-u şart milletindir.” ifadesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin dışında hiçbir gücün tanınmayacağı fikrinin temellerini atarken, çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Dünya’da ilk ve tek çocuk bayramı olma özelliğiyle geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinelerimiz, evlatlarımıza verdiğimiz önemi ortaya koymaktadır. Varlıklarıyla yarınlara güvenle bakmamıza vesile olan çocuklarımızın, canından aziz bildiği vatanı ve milleti için; kendine olan güveni, karar verebilme yeteneği, donanımı ve girişimciliği ile ön plana çıkan, tarihinden medeniyetinden ve evrensel değerlerden aldığı bilinçle geleceği şekillendirebilecek ufku açık, yetenekli ve üreten bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle koltuğunu İbrahim Çeçen İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Elif Üneyse POLAT’a devretti. Rektör POLAT, yoğun bir eğitim dönemi geçiren öğrencilerin yorgunluklarını atmaları için Bahar Şenlikleri’nin yanı sıra İbrahim Çeçen İlkokulunda bir tiyatro gösterisi yapılacağını söyledi. 2. Sınıf öğrencileri Elif Üneyse POLAT, Rüzgâr ATMACA, İbrahim Çeçen İlkokulu Müdürü Mehmet DEMİR ve Öğretmenleri Seher GÜRTEKİN’i misafir eden Prof. Dr. KARABULUT, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. Varlıklarıyla hayatımıza neşe katan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.