0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

Dekanımız Prof. Dr. Adem YERİNDE'nin Yeni Yıl Mesajı

Güneşi ziya (ışık kaynağı), ayı ise nur yapan, yılların sayısını ve hesaplamayı bilesiniz diye ona menziller belirleyen O’dur… (Yunus 10/5).

Akıllı, kendi muhasebesini yapan ve ölüm sonrası için çalışan kişidir. Ahmak (âciz) ise arzularının peşinden sürüklenen, sonra da (hak etmeden) Allah’tan isteklerde bulunan kişidir” (Tirmizî, “Kıyamet” 25.)

Hayatlarını belli tarih ve takvimlere göre planlayıp yaşayan insanlar, disiplinli ve dolayısıyla başarılı olurlar. Kaos ve dağınıklığın değil düzenin ve tedbirin hakim olduğu hayatlar, başarı ve mutluluk getirir.

Bugün bütün dünya milletlerinin kabul ettiği Güneş takvimine göre 1 Ocak yeni yılın ilk günüdür. Her millet yeni yılın başlangıcı olması dolayısıyla bu günü kendi din, kültür, örf ve alışkanlıklarına göre çeşitli etkinliklerle kutlayarak karşılar. Önceki yılın muhasebesini, gelecek yılın da planlamasını yaparlar.

Bu bağlamda Müslümanların da böyle bir günde ilk yapacakları iş, kuşkusuz, maddi ve manevi yönden geçmiş yıllarının muhasebesini yapmak ve bereketli, sağlıklı ve huzurlu geçmesi için gelecek yıla dair planlamalar yapmak olmalıdır. Kendinde böyle bir ihtiyaç duymayanlar, ölüm sonrası hayatlarının refahı ve mutluluğu için dünya hayatlarını planlamayanlar, “Asra yemin olsun ki insan kuşkusuz  zarardadır...” (Asr 103/1-2) âyet-i kerimesi mucibince büyük bir zararın içerisinde olacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, genelde bütün halkımızın, özelde akademik ve idari personelimizin ve sevgili öğrencilerimizin yeni yıllarını kutlar, yeni yılın başta güzel ülkemiz olmak üzere tüm dünyada başarı, refah, barış ve huzurla geçmesini Yüce Allah’tan dilerim.

Prof. Dr. Adem Yerinde

Dekan