0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ

Genel Bilgiler

Programın amacı, 0-18 yaşlar arasındaki tipik ve atipik gelişim gösteren, korunmaya muhtaç, çalışan, mülteci, suçlu ve hastanede yatan çocukların zihinsel, dil, motor, sosyal, duygusal gelişimlerini ve öz bakım becerilerini değerlendirebilen, tüm gelişim ve beceri alanlarını destekleme konusunda çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan insan kaynağı yetiştirmektir. Sunulan eğitim ile; evrensel, kültürel değerlere, mesleki etik yeterlilik ve bilincine sahip, bireysel ve mesleki alanda yaşam boyu öğrenme bilinci ile bilim ve teknolojideki sektörel gelişmeleri izleyen ve kendini sürekli yenileyen geliştiren, güvenlik, sağlık ve çevre koruma önlemleri ile konusunda bilgi, beceri, yeterlilik ve bilince sahip bireyler kazandırılmaktadır.

Mezunlarına Verilen Unvan: Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere “Ön Lisans Diploması” ve “Çocuk Gelişimcisi” unvanı verilir.

Programın İstihdam Alanları

Bu programdan mezun olacak öğrenciler önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin kazanmış oldukları genel haklara sahip olacaklar, onlar gibi kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilme imkânı bulacaklardır. Özellikle bu alandan mezun öğrencilerin en büyük istihdam alanları programın özelliğinden dolayı ağırlıklı olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel anaokulları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı resmi ve özel çocuk yuvaları ve kreşlerdir.

Eğitim Türü: Tam zamanlı, örgün ve ikinci öğretim olarak verilmektedir. 

Staj: Bölümümüzde zorunlu yaz stajı uygulaması bulunmamaktadır.

Dikey Geçiş Sınavı ile Tercih Edilebilecek Bölümler: Programı tamamlayan öğrencilere DGS’den aldıkları puana göre Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerine geçiş imkanı sunulmaktadır