0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Mobilya ve Dekorasyon

Genel Bilgiler

Mobilya ve Dekorasyon Programımız önlisans düzeyinde örgün öğretim olarak eğitim vermektedir. Öğrencilerimize 2 yıllık öğretim süresi boyunca ağaç malzeme bilgisi, iç mimari tasarımı, bilgisayar destekli tasarım, atölye uygulamaları ve mesleki el becerilerini geliştirmek amacıyla farklı dersler verilmektedir. Bölümümüz 1 uygulama atölyesine, 1 çizim atölyesine ve 1 bilgisayar laboratuvarına sahip olup, ülkemizin mobilya endüstrisinde ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik ara elamanları yetiştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca öğrencilerimiz, burada başarılı oldukları ve istedikleri takdirde Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek başarılı olduklarında Mobilya ve Dekorasyon bölümlerinin 4 yıllık fakültelerine, bölüm ile alakalı 4 yıllık fakültelere veya Açık Öğretim Fakültelerine (AÖF) geçiş imkanı da bulabilmektedirler.  
Öğrencilerimiz değişik mobilya ve dekorasyon tesislerinde (atölyelerinde) staj yapmakta ve doğrudan üretime katılarak bilgi ve becerilerini arttırmaktadırlar. Öğrencilerimizin eğitim-öğretimlerinde uygulama yapmaları, aynı şekilde staj yerlerinde bunu pekiştirmeleri başarılarını arttırmakta ve aranılan eleman konumuna gelmelerini sağlamaktadır. Yüksekokulumuz, bu alandaki teknik eleman ihtiyacını karşılamaktadır. Sanayisi gelişmekte olan bölgemizde, nüfusun da artması ile birlikte ihtiyaçlar her konuda artmaktadır. Mobilya konusundaki yenilikleri sürekli takip eden öğretim elemanlarımızın sayesinde, mevcut talebi karşılayacak  seviyede yetiştirilmiş teknik elemanların iş sahasına adaptasyonu daha kolay ve hızlı şekilde gerçekleşmektedir.
  Mezun olan öğrencilerimiz seri üretim yapan fabrikalarda veya orta ölçekli işletmelerde idareci veya orta kademede yönetici, üretim sorumlusu, tasarım sorumlusu veya mimari bürolarda tasarımcı olarak görev alabilmektedirler.