2017/2018 Güz Dönemi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Sonuçları

Değerli Öğrenciler,

2017/2018 Güz Dönemi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlara açıklamanın altındaki linkten ulaşabilirsiniz. Öğrencilerin değerlendirilmesinde aşağıdaki ölçütler esas alınmıştır:

1.       Avrupa Komisyonu ve Türk Ulusal Ajansı kararları gereği başvuruların değerlendirilmesinde İngilizce Yazılı Sınavının %25 i, Sözlü Sınavının %25 i ve Genel Akademik Ortalamanın %50 si esas alınmıştır.

2.       Kurallar gereği Genel Akademik Ortalaması Lisans için 2.20’nin, Lisansüstü için 2.50’nin altında olan başvurular değerlendirmeye alınmamıştır.

3.       Kuralları gereği, Hareketlilikten faydalanmayanlara öncelik vermek amacıyla, daha önce faydalanan öğrencilerin genel puanlarından 10 puan düşülmüştür. Sonuç listesinde söz konusu öğrenciler kırmızı arka plan rengi ile işaretlenmiştir.

4.       İngilizce Yazılı ve/veya Sözlü Sınavlarından herhangi birinden 0 (sıfır) puan almış öğrenciler değerlendirmeye alınmamıştır.

5.       Üniversitemizde genel başvurunun az olması ve İngilizce yetkinliğinin beklenilenden düşük olması sebebiyle fakülte ve bölüm bazında kontenjan dağılımı yapılmamıştır.

6.       İngilizce Sözlü Sınavı, sınavın geçerlik, güvenirlik ve şeffaflığını sağlamak amacıyla video kamera ile kayıt altına alınmıştır. Dolayısıyla, sınav sonucuna itirazda bulunmak isteyen öğrencilerin yazılı bir dilekçe ile Uluslararası İlişkiler Birimine başvurmaları halinde itirazları değerlendirilecektir.

7.       Hareketliliğe hak kazanan ve yedek listesindeki tüm adayların iletişim bilgilerini sağlamak üzere 27.04.2017 tarihinde saat 17.00 de Erasmus+ ofisinde olmaları gerekmektedir.

Önemli Not: Hareketliliğe Hak Kazanan ve Yedek listesindeki tüm adayların 5 Mayıs 2017 Cuma günü saat 17.00 da, Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezi, Selçuklu Salonu’nda İbrahim Çeçen Vakfı işbirliğiyle düzenlenecek olan Erasmus Tanıtım Toplantısına katılmaları zorunludur. Mücbir sebepler dışında toplantıya katılmayan öğrenciler Erasmus Hareketliliğinden feragat etmiş sayılacaklardır.

Sonuçlar için tıklayınız

Saygı ve Sevgilerle