Eğitim Fakültesi

Resim İş Eğitimi Öğretmenliği ABD

Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı’nın eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim dili Türkçe’dir. Anabilim dalına özel yetenek sınavıyla öğrenci alınmaktadır. Anabilim dalında, zorunlu eğitim ve kültür dersleri ile seçmeli derslerin yanında resim, grafik, heykel, anasanat atölye dersleri verilmektedir. Anabilim dalının amacı; çağdaş bilgilerle donatılmış Görsel Sanatlar öğretmeni yetiştirmektir. Anabilim dalında 1 Doçent, 1 Yardımcı Doçent, 2 Öğretim Görevlisi ve 3 Arş. Gör. ile akademik hayatını sürdürmektedir. Anabilim dalında örgün öğretimde 177 öğrenci eğitim-öğretimine devam etmektedir.

Anabilim dalında, alan dersleri yanında zorunlu eğitim ve kültür dersleri ile seçmeli dersler mevcuttur. Resim Anabilim Dalı’nda, Resim, Grafik ve Heykel, Ana Atölye dersleri verilmektedir. Binada derslik olarak 1 adet Heykel, 1 adet Grafik, 3 adet Resim, 1 adet Görsel İletişim, 1 adet Bilgisayar Laboratuvarı, 1 adet Geleneksel El Sanatları 2 adet Temel Tasarım 1 Adet Desen  ve 1 Adet Perspektif Atölyesi mevcuttur.

Anabilim dalının bulunduğu binanın koridorlarında öğretim yılı boyunca öğretim elemanları, sanat eğitimcileri ve öğrencilerin sergileri gerçekleşmektedir.

Ayrıca anabilim dalı lisans öğrencileri, yurt dışındaki üniversitelerle yapılan anlaşmalar doğrultusunda Erasmus Öğrenci Değişim Programı’ndan yararlanabilmektedir.

Anabilim dalından mezun olan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı veya özel okullarda öğretmen olarak çalışma imkânına sahiptir. Bu öğrencilerimiz çeşitli üniversitelerde akademik personel olarak; kamu kuruluşlarında, özel sektörde iletişim uzmanı, reklamcı ve tasarımcı olarak da çalışabilmektedirler.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu İçin Tıklayınız
Resim-İş Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavı Ön Kayıt İçin Tıklayınız