Üniversitemizde Moğol – Harzemsah Münasebetleri Ele Alındı

Üniversitemizde Tarihe Yolculuk Kulübü tarafından “Moğol ve Harzemşahlar Devletleri’nin Münasebetleri” konferansı düzenlendi.

Nezehat Çeçen Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Konferansta konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Tarihi Bölümünden Arş. Gör. Meryem DOYGUN, Moğollar ile Harzemşahlar Devleti’nin ilişkileri hakkında bilgi verdi. Moğollar’ın fethettiği birçok yeri yağmalayan bir devlet olduğunu belirten Arş. Gör. DOYGUN, o döneme ait kaynaklarda ‘Keşke annem beni dünyaya getirmeseydi de Moğolların yaptıklarını görmeseydim. Moğollar Ye'cüc ve Me'cüc ordusudur’ gibi ifadelerin yer aldığını söyledi.

Moğollar’ın fethettiği bölgeleri yağmalayıp tüm halkı öldürdüğünü aktaran Arş. Gör. DOYGUN: “Sadece zaanatkar halkı esir ederek kendileri için çalışmalarını sağlamışlardır. Harzemşahlar Devleti ile ticari ilişkilerin bozulmasının ardından Harzemşahları defalarca mağlup etmişlerdir. Harzemşahlar’ın padişahlarından Celalettin Harzemşah, Moğol Devletine karşı ciddi bir duruş sergileyerek korkusuzca savaşmış ve defalarca Moğol ordusunu yenilgiye uğratarak tarihte adını duyurmuştur.” diye konuştu.

Konferans, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER DANIŞMANLIĞI