Üniversitemizde Türkiye’de Darbeler ve 15 Temmuz Darbe Girişimi: Okyanus Ötesinde Gelen Fitne Paneli

Terör örgütü FETÖ ’nün Hain darbe girişimi yıl dönümünde üniversitemizde  “15 Temmuz 2016 Darbe girişimi ve Okyanus Ötesinden Gelen Fitne” konulu panel düzenlendi.
Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen panele akademik ve idari personel katıldı. Coğrafya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alperen KAYSERİLİ ’nin moderatörlüğünü yaptığı “15 Temmuz 2016 Darbe girişimi ve Okyanus Ötesinden Gelen Fitne” konulu panelde panelist Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilal TUNÇ; 27 Mayıs 1960’tan günümüze Türkiye’de askeri darbeler ve muhtıralar üzerine akademik bir değerlendirme yaparak 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar gelinen süreç hakkında bilgi aktardı.
Üniversitemizin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf SÖYLEMEZ 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi öncesi, sırası ve sonrasındaki toplumsal algı yönetimi, medyanın bundaki etkisi ve terör örgütü FETÖ’nün mahiyeti hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Program panelistlere yönlendirilen soruların cevaplandırılmasının ardından sonra erdi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı