Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

2009 yılında öğrenci alımına başlayan Bölümümüzün amacı Türk Dili’nin kusursuz şekilde öğretilerek kullanılmasını ve geçmişten günümüze sosyal hayatın değişimine paralel olarak şekillenen edebiyatımızın devir-şahsiyet-eser bağlamında incelenmesini sağlamaktır.

5 öğretim üyesi, 1 okutman, 6 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 12 öğretim elemanının bulunduğu Bölümümüz öğrenci sayısı bakımından Fakültemizin en çok tercih edilen bölümlerinden biridir.

Bölümümüzü başarıyla bitiren öğrenciler “Türkolog” unvanını kazanmaktadırlar. Bölümümüz mezunları çok geniş bir alanda iş imkânları bulabilmektedirler. Bu alanlar içerisinde yüksek lisans ve doktora programına devam etmeleri halinde üniversiteler, formasyon eğitimi almaları durumunda Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullar, özel okullar, dershaneler, basın yayın kuruluşları, çeşitli bakanlıklar, Türk Dil Kurumu ve çeşitli arşivler akla gelen ilk kurumlardır.

Bölüm Başkanlığı