Üniversitemizde “Gizli Örgütlerin Ortadoğu’yu Dizayn Planları” Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemizde araştırmacı Murat DOĞANŞAFAK’ın konuşmacı olduğu “Gizli Örgütlerin Ortadoğu’yu Dizayn Planları” konulu konferans düzenlendi. Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Salonunda gerçekleşen programa Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, idari ve akademik personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “İçinde yaşadığımız bu çağda Ortadoğu’nun neden sıkıntılar içerisinde olduğunu düşünmeliyiz ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.” dedi.  Bizim en büyük servetimiz vatanımız ve özgürlüğümüz diyen Prof. Dr. KARABULUT konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “birliğimiz, beraberliğimiz sağlandıkça güçlü olacağız. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve bu coğrafyanın çok önemli bir parçasıyız.  Bizler aklıselim düşündükçe birçok soruna çözüm bulacağımıza ve zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum.”

Programda konuşan Murat DOĞANŞAFAK, karanlık odakların ve gizli örgütlerin “tek dünya devleti ideali” hakkında açıklamalarda bulunarak; “bugün Ortadoğu’yu dizayn edemeseler sahip oldukları gücün ellerinden gideceğini biliyorlar” dedi. Sultan Abdulhamit dönemi Osmanlı Devletinin içinde bulunduğu sorunlardan ve bu sorunları çözmede Sultan Abdulhamit’in gösterdiği başarılardan bahseden DOĞANŞAFAK,  Ortadoğu ülkelerini tarihsel süreç içinde irdeleyerek o dönem itibariyle başta İngiltere olmak üzere birçok ülkenin ajanlarının Ortadoğu’yu dizayn etmek için işbaşında olduklarını, Osmanlı İmparatorluğuna isyan eden Ortadoğu ülkelerinde bu ajanların birçok olayda başı çektiğini ve bugün de aynı senaryoların farklı şekillerde işletilmeye çalışıldığını söyledi.

Konferans, soru cevap kısmının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’un Murat DOĞANŞAFAK’a günün anısına Nuh’un Gemisi maketi hediye etmesi ile sona erdi.