Üniversitemizde “Küresel Sistemin İslam ve Terör Oyunu” Adlı Konferans Düzenlendi

Üniversitemizde, İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) İnceleme ve Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet ÖZEL’in katılımlarıyla  “Küresel Sistemin İslam ve Terör Oyunu” adlı konferans düzenlendi. Konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Faruk KAYA, idari ve akademik personelimiz ile öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Adem YERİNDE’nin yaptığı programda konuşan Prof. Dr. Ahmet ÖZEL, gelişmiş ülkelerin fakir ülkelerin alt yapı zenginliklerinden faydalanmak için kurduğu oyunlara değinerek; “ABD anlaşamadığı ülkelere muhakkak bir giriş bahanesi olarak yönetici değişikliği yapmaya çalışmış, başarısız olduğu ülkelerde ise bir bahane ile işgal girişiminde bulunmuştur. Bunların en büyük örneklerinden biri 11 Eylül saldırılarıdır.” dedi.

“ABD bu saldırıyı bahane ederek Irak ve Afganistan’a girmiştir ve bu ülkelerin yeraltı zenginliklerini tüketmeye başlamıştır.” diyen Prof. Dr. ÖZEL, ABD’nin Afganistan’daki Sovyet işgaline karşı ise stratejik bir oyun geliştirerek İslam Ülkelerinin cihad anlayışından faydalandığını ifade etti.

Prof. Dr. ÖZEL konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Yine başrolünde ABD’nin olduğu, Irak ve Suriye’nin sınırında DAEŞ adında bir örgüt kurularak, Şii yönetime karşı gelmeye çalışmışlardır ve bu adımla birlikte İslam’ı dünyaya terörizmle bir arada olduğu imajını göstermeye çalışmış, bunu savunmuşlardır. Oysa DAEŞ denilen örgüt o coğrafyadaki masum insanlara büyük zulümler etmiş, küresel karanlık güçlerin emellerine ulaşmasında araç olarak kullanılmıştır.”

Program Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Faruk KAYA’nın İslam Araştırmaları Merkezi İnceleme ve Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet ÖZEL’e teşekkür plaketi taktim etmesi ile sona erdi.