Üniversitemizde “Matematik Haftası” Etkinlikleri Düzenlendi

Matematik Kulübümüz tarafından hazırlanan, IC Vakfı’nın desteklediği “Matematik Haftası” etkinlikleri Kültür ve Kongre Merkezimizin salonlarında gerçekleşti. 4 gün süren etkinliklerin Osmanlı Salonunda yapılan kapanış programına Vali Yardımcısı Onur KÖKÇÜ, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Faruk KAYA, idari ve akademik personelimiz ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan Prof. Dr. Faruk KAYA üniversitemizde, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’un göreve başladığı ilk günden itibaren üniversite-şehir bütünleşmesini sağlamak adına birçok adımlar atıldığını ve bu bağlamda çeşitli etkinlikler yapıldığını belirterek, öğrenci kulüplerimizin gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerini çok önemsediklerini ifade etti. Ağrı’daki 35 ortaokulun etkinliklere dâhil olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. KAYA, başarılı çalışmalarından ötürü Matematik Kulübünü ile Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü öğretim üyelerini kutlayarak, öğrenci kulüplerimizin projelerine destek olan IC Vakfı’na teşekkür etti.

Etkinlikler kapsamında q-bitz, abalone, mangala, go, qoridor classic, çarpanga gibi zekâ oyunlarının yanı sıra ortaokul öğrencilerinin matematiğe farklı bir bakış açısı kazanmalarını sağlamaya yönelik eğitici materyaller sergilendi. Ayrıca Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Alper ÇİLTAŞ Perşembe günü “Popüler Matematik” konulu bir seminer verdi.

“Matematik Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Ağrı il merkezinden 35 ortaokulun katılımıyla bilgi yarışmasının ön elemesi yapıldı ve finale kalan 6 ortaokul, yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla gerçekleşen coşkulu final müsabakasında kıyasıya mücadele etti. Bilgi yarışmasında Bilgi Koleji birinci olurken, Merkez 100. Yıl Ortaokulu ikinci, Piri Reis Ortaokulu ise üçüncü oldu.  Program, müzik dinletisi ve plaket takdimlerinin ardından sona erdi.