Üniversitemizde Kalite Yönetim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Uluslararası standartlara sahip bir yükseköğretim kurumu haline gelmek ve kalitemizi belgelendirmek için üniversitemizin “kalite yolculuğu” başladı.

Üniversitemiz Rektörlük bünyesinde kurulan Kalite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen toplantı, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’un başkanlığında, Rektör Yardımcılarımız, Dekanlarımız ile idari personelimizin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, kalite birim temsilcilerine Kalite Yönetim Sistemi tanıtıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. KARABULUT, toplantının açılış konuşmasında, Kalite Yönetim Sisteminin üniversitemiz için önemine vurgu yaparak şunları söyledi, “Öğrenci odaklı bir eğitim-öğretim anlayışının yanı sıra tüm çalışanlarımızın memnuniyetini çok önemsiyoruz. Gelişen dünyaya uyum sağlamak ve uluslararası standartlara ulaşmak amacıyla belirleyeceğimiz yeni kalite anlayışımızla, misyon ve vizyonumuzla ön plana çıkmayı hedefliyoruz. Bu nedenle Kalite Koordinatörlüğünün yürüteceği standardizasyon çalışmalarını yakından takip edeceğim. Ayrıca bu süreçte tüm personelimizin de aynı özveriyle çalışacağına şüphem olmadığını belirtmek isterim.”

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Genel Sekreter Müşaviri KYS Eğitmeni ve Baştetkikçisi Arif GANİ tarafından, ilgili personele verilen eğitim ile kalite yolculuğuna başlayan üniversitemiz, TS EN ISO 9001 belgesini alarak her alanda kalitesini yükseltmeği hedeflemektedir. TSE’den sertifikalı birim sorumluları ve tüm çalışanlarıyla işbirliği içerisinde yürütülecek toplam kalite yönetimi çalışmaları, Kalite Koordinatörlüğü tarafından organize edilecektir.