Üniversitemizde Aşure İkramı

Üniversitemiz ile Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İlim Yayma Cemiyetinin katkılarıyla İslami İlimler Fakültemizde Muharrem Ayı dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ile Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katılırken, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem YERİNDE Muharrem Ayı ve Aşurenin önemini anlatan bir konuşma yaptı. Daha sonra ikrama geçildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT Muharrem Ayı dolayısıyla özel olarak hazırlanan aşureyi etkinliğe katılan personel ve öğrencilere ikram etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT; dayanışma, paylaşma ve bereket ayı olan Muharrem Ayı’nın önemine dikkat çekti. Muharrem Ayı’nın, ruhuna uygun olarak dünyanın tüm coğrafyalarında yaşayan Müslümanlar için birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin pekiştirildiği bir ay olduğunu ifade eden Prof. Dr. KARABULUT; “bu şuurla, bu dünyanın yezid’leri değil, Hüseyin’leri olmalıyız” dedi.

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER DANIŞMANLIĞI