1963’ten Beri Ağrı’da Yayın Hayatını Sürdüren Mesuliyet Gazetesi Arşivi Üniversitemize Bağışlanacak

Ağrı’da, 1963 yılından günümüze kadar yayın hayatını sürdüren Mesuliyet Gazetesinin 55 yıllık arşivi üniversite kütüphanemize bağışlanacak.

1963 yılında Rahmetli Tevfik DONDURMACI,  Fazlullah DONDURMACI ve Celal  BAŞER tarafından Ağrı’da  kurulan ve yarım asırdan daha uzun bir süredir çıkan gazetenin İstanbul’da ikamet eden sahibi Arif Nihat DONDURMACI gazetenin arşivini üniversite kütüphanemize bağışlama kararı aldı.

İlk aşamada  gazetenin 1963-1965  yılları arasındaki sayılarının bulunduğu ciltleri  Eğitim  Fakültesi  öğrencimiz  Mustafa Barkın GARİP, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’a taktim etti. Öğrencimiz, Video ve Fotoğraf Kulübü olarak, Mesuliyet Gazetesinde yayınlanan Ağrı’nın 1970’li yıllarına ait fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergisi açma dileklerini de Rektörümüze iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik  KARABULUT,  Mesuliyet  Gazetesinin  yaklaşık  yarım  asırlık  arşivini üniversitemize bağışlayan DONDURMACI Ailesine teşekkür ederek,  Ağrı’nın  yakın  tarihinin  bir  hafızası  niteliğinde  olan  Mesuliyet Gazetesi arşivinin, Ağrı’nın siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik hayatıyla ilgili yapılabilecek araştırmalara ve akademik çalışmalara katkı sağlayacağını söyledi.