1.Uluslararası Misafir Öğrenci Buluşması Yapıldı

Birinci Uluslararası Misafir Öğrenci Buluşması Kültür ve Kongre Merkezinde yer alan Anadolu Konferans Salonunda gerçekleşti.  Programa Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf ÇETİN, Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, akademik ve idari personel ile misafir öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT; insanlık serüvenine baktığımız zaman, insanoğlu bu güne kadar her zaman göçlerle karşı karşıya kalmıştır. Bu göçler kimi zaman mecburiyetten, kimi zaman sürgünlerden, kimi zaman savaşlardan olmuştur ama en önemlisi ve kutsal olanı eğitim için yapılan göçlerdir. Dünyanın dört bir tarafından bizlere misafir olarak gelen kardeşlerimizden kendi ülkeleri, ülkemiz ve insanlık için birer umut olmalarını istiyorum ve buna inanıyorum” dedi.

Mevlana’nın “aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşır” sözüne atıf yapan Rektörümüz, yurt dışından Üniversitemize eğitim için gelen yabancı uyruklu öğrencilerimizi misafir ve birer elçi olarak gördüklerini söyledi. Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT; “Ülkemizin en doğusunda küçük bir şehir merkezinde insanlık gördük diyebiliyorsanız, kardeşlik gördük diyebiliyorsanız bizim de en büyük sermayemiz olur.  Gelecek için amaçlarımız ve hedeflerimiz olmalı ancak amaçlarımızı ve hedeflerimizi belirlerken kesinlikle ve kesinlikle ahlaki değerlerimizi ön planda tutmamız gerekir.”

Üniversitemizde eğitim alan misafir öğrencilerimizin birlik beraberlik içerisinde kardeşçe eğitim aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT kardeşlik vurgusu yaparak; “bu kardeşlik bizde ümmet bilinci oluşturmalı. Sizler ‘ilim Çin’de olsa gidip alınız’ sözüne mazhar olan gençlersiniz” dedi. Hz Peygamberin, Hicrette ilk yaptığı işlerden birinin Muhacir ile Ensar arasındaki kardeşliği tesis etmek olduğunu ve kalpten kalbe giden bir yol inşa ettiğini söyleyen Prof. Dr. KARABULUT konuşmasını şöyle sürdürdü; “sizler, ümmet arasında birer köprü vazifesi görüyorsunuz, birlik ve beraberliğimizin yanında dünya barışına da katkı sağlayacağımızı unutmayalım. Biz siz sevgili öğrencilerimize sadece kapılarımızı değil, gönüllerimizi de açıyoruz. Bu kutsal yolculukta ilmin ülkesi, vatanı, milleti yoktur. Çünkü ilim ve bilim evrenseldir, bütün insanlığa aittir.”

Programda Eczacılık Fakültesi öğrencimiz Suriyeli Fatma ONHAN, Üniversitemizde eğitim alan tüm misafir öğrencilerimiz adına bir konuşma yaptı. Ağrı’ya geldiği zaman çok iyi karşılandığını ve kendisini evinde gibi hissettiğini söyleyen ONHAN, mezun olduktan sonra iyi bir eczacı olarak kendi ülkesine hizmet etmek istediğini ifade etti. Üniversitemizde tüm misafir öğrencilere olduğu gibi kendisine de her konuda yardımcı olunduğunu dile getiren öğrencimiz Fatma ONHAN, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ve tüm akademisyenlerimize teşekkür etti.

Program, tüm misafir öğrenciler adına Fatma ONHAN’ın Rektörümüze çiçek takdim etmesi ve Rektörümüzün de Fatma ONHAN’a teşekkür plaketi vermesinin ardından verilen kokteyl ile sona erdi.

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER DANIŞMANLIĞI