2. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu Başladı

“İslam Düşüncesinde İnsan” temalı “2. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu” Doğubayazıt Ahmed-i Hani Kampüsümüzde başladı. 28-29 Eylül tarihlerinde Üniversitemiz ile Ağrı Valiliği ve Doğubayazıt Belediyesi işbirliğiyle “Ahmed-i Hani 2. Kültür, Sanat ve Turizm Festivali” etkinlikleri kapsamında düzenlenen sempozyumda 5 farklı ülkeden 71 bilim insanı bildirilerini sunacak.

“Ahmed-i Hani 2. Kültür, Sanat ve Turizm Festivali”  açılış törenine Ağrı Valisi Süleyman Elban, Adalet ve Kalkınma Partisi Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Kurum ve STK Temsilcileri, akademisyenler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.  Festivalin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ahmed-i Hani'nin doğup büyüdüğü bu tarihi mekanda, İshak Paşa Sarayının ev sahipliğinde, bir kültür ve bilim merkezi olan Doğubayazıt şehrimizde Ağrı Valiliği, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Doğubayazıt Belediyesi olarak büyük bir işbirliği ve emek sonucunda düzenlemiş olduğumuz bu festivalimiz ve sempozyumumuz vesilesiyle sizleri aramızda görmekten onur duymaktayız.” dedi.

Festival ve sempozyum vesilesiyle iki gün boyunca tarih, bilim, sanat, edebiyat, felsefe ve din alanlarında birçok etkinliklere şahid olunacağını dile getiren Rektörümüz sözlerine şu şekilde devam etti; “İshak Paşa Sarayımızda birçok ilmi, edebi, sanatsal ve tarihi etkinlik yapılacağı gibi Üniversitemiz Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulunda farklı ülkelerden ve ülkemizin muhtelif üniversitelerinden ve bilimsel kurumlarından gelen değerli bilim insanlarımız “İslam Düşüncesinde İnsan” ve “Ahmed-i Hânî’nin İlmî Kişiliği, Görüşleri ve İlim ve Fikir Hayatımızdaki Değeri” konularında 5 farklı ülkeden 71 bilim insanı bilimsel tebliğ sunacaklardır.”

Rektörümüz Prof. Dr. Karabulut sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “bu vesileyle gerek festivalimiz gerekse sempozyumumuza katkısı bulunan ve emeği geçen herkese, Sayın Valimize, eski ve yeni Kaymakamlarımıza, sempozyum düzenleme kuruluna yardım ve desteği bulunan tüm resmi kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, yurt dışı ve yurt içinden gelerek bilimsel çalışmalarıyla sempozyumumuza katılan ve katkıda bulunan çok kıymetli bilim insanlarına teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”