Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’dan Üniversitemize Tıp Fakültesi Müjdesi

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Ağrı Programları kapsamında gerçekleşen halka hitap konuşmasında Ağrı’ya ve Üniversitemize Tıp Fakültesi müjdesi verdi. “Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Abdulahlik KARABULUT geçtiğimiz günlerde vermiş oldukları bir röportajda Üniversitemiz bünyesinde açılması planlanan Tıp Fakültesi ile ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurgulamış, kurulacak bu fakülteyle Ülkemize ve Ağrı’ya önemli hizmetlerin yapılacağını ifade etmişti.

Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte Ağrı’ya gelen Üniversitemizin ismini onurla taşıdığı IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Çeçen, Sayın Serhat ÇEÇEN ve Bitlis Eren Üniversitesinin kuruluşunu destekleyen hayırsever işadamı Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet EREN ile Üniversitemiz Senato üyelerinin katıldıkları toplantıda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın verdikleri müjdeyle hızlanacak olan Tıp Fakültesi kurma çalışmaları ile ilgi açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Tıp Fakültesi projesinin hayata geçirilebilmesi için destek olan Sayın İbrahim ÇEÇEN’e teşekkür etti. Diğer üniversitelerde olmayan bir ayrıcalığa sahip olduklarını söyleyen Prof. Dr. KARABULUT; “Sayın İbrahim ÇEÇEN Bey Üniversitemizin gelişimi ve prestiji için tüm imkânlarını seferber etmiştir. Kendileri gerek holding kanalıyla gerekse de IC Vakfı üzerinden dün olduğu gibi bugün de üniversitemizin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için desteklerini sürdürmektedir. Ağrı ve Üniversitemiz için çok büyük öneme sahip olan  Tıp Fakültesi Projemizin hayata geçirilmesi noktasında da kendileri hep yanımızda oldular ve Fakülte binasının yapımını üstlendiler” dedi.

Sayın İbrahim ÇEÇEN Üniversitemizin hayatının projesi olduğunu ifade ederek; “buraya yapacaklarımız daha bitmedi. Tıp Fakültesi Ağrı ve üniversite için çok önemli. Ancak binaları ve tesisleri yapmakla iş bitmiyor. Bunları yaşatacak olan üniversitenin idari ve akademik kadrosu yani sizlersiniz. Bütün görev sizlere düşüyor”  dedi. ÇEÇEN ailesi var oldukça Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine her zaman destek olacaklarını vurgulayan Sayın ÇEÇEN, “üniversitenin yapacağı çalışmalarla, amacına uygun olarak Ağrı’ya ve ülkemize büyük hizmetler yapacaktır” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Üniversitemize teşrifleri için IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Çeçen, Sayın Serhat ÇEÇEN ve Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet EREN’e teşekkür ederken, kendilerine günün anısına Nuh’un Gemisi maketi hediye ettiler.