Kampüsümüzde Yeşil Alan Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Baharın gelişiyle birlikte Kampüsümüzde ağaçlandırma çalışmaları başladı. Yeşil bir dokuya sahip Üniversitemizin yeşil alanları aralıksız devam eden ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarıyla daha da zenginleşirken, bugün düzenlenen ağaç dikimi etkinliğiyle 500 ağaç daha toprakla buluştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yusuf ÇETİN, Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin katıldığı ağaç dikimi etkinliğiyle 500 çam, karaağaç, ladin, akasya, ardıç ve akça ağaç türündeki ağaç toprakla buluştu. Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu arasında kalan bölgelere ağaç dikimi yapılan etkinlikte,  Rektörümüz öğrenciler ile birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

Üniversitemizin yeşil alanları ve çevre düzenlemeleriyle gelecekte Ağrı’nın akciğerleri olacağını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, yeşili korumanın, sevmenin doğaya ve insanlığa karşı büyük bir sorumluluk teşkil ettiğini, yeşil bir dünyanın gelecek nesiller için en büyük miras olacağını ifade etti. Kampüsümüzde yapılan ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarını çok önemsedikleri vurgulayan Rektörümüz, Ağrı ile Üniversitemiz için zengin yeşil dokusu ve yaşam alanlarıyla doğayla iç içe bir kampüs oluşturacaklarını söyledi.

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER DANIŞMANLIĞI