Rektörümüz Merkezi Asya Üniversiteler Birliği Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT 15-16 Kasım tarihlerinde İran’ın Erdebil şehrinde gerçekleşen Merkezi Asya Üniversiteler Birliği 1. Genel Kurul Toplantısına katıldı.

13 Asya Ülkesinden 53 Üniversitenin iştirakiyle 14 Nisan 2017 tarihinde kurulan Merkezi Asya Üniversiteler Birliği (MAUB) 1. Genel Kurul Toplantısı İran’ın Erdebil şehrindeki Mohagheghe Erdebil Üniversitesinin ev sahipliğinde yapıldı. İki gün süren etkinliklerde Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ile birlik üyesi üniversite Rektörlerinin katıldığı oturumlarda ortak çalıştayların düzenlenmesi, öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi, ortak akademik programların açılması, müşterek yayınların yapılması, karşılıklı dil enstitüleri ile yaz okulları açılmasının planlaması ve uluslararasılaşmayı desteklemeye yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Merkezi Asya Üniversiteler Birliği (MAUB) 1. Genel Kurul Toplantısını değerlendiren Rektörümüz, bu yeni birliğin kuruluş gaye ve amacına uygun olarak; Asya’da bilimsel, ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliğine önemli katkılar sağlayacağına, bölge ülkeleri arasındaki işbirliğini güçlendireceğine, bölge milletleri ve halkları arasında yakınlaşmaya zemin hazırlayacağına inandığını söyledi. Ağrı’nın ülkemizin doğuya açılan kapısı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. KARABULUT; "üniversitemizin, birliğin amaçlarına uygun olarak üzerine düşen sorumluluk bilinciyle bölge üniversiteleriyle işbirliğini artırarak, birçok ortak kültürel değere sahip olduğumuz Asya ülkeleriyle bağlarımızın geliştirilmesi için çalışacağız” dedi.

Ayrıca etkinlikler kapsamında MAUB 1. Genel Kurul Toplantısına ev sahipliği yapan Mohagheghe Erdebil Üniversitesinde katılımcı üniversiteler için tanıttım fuarı açıldı. Üniversitemizin fuar alanındaki standı misafirler tarafından yoğun ilgi görürken birçok ziyaretçi üniversitemizi daha yakından tanıma imkânı buldu.