Üniversitemizde Helal ve Sağlıklı Gıdadaki Gizli Tehlike Konusu Ele Alındı

Üniversitemizde “Helal ve Sağlıklı Gıdada Gizli Tehlike: Gıda Katkı Maddeleri” konferansı düzenledi.

Nezehat Çeçen Konferans Salonu’nda Eczacılık ile Bilinçli Gençler Öğrenci Kulüpleri tarafından gerçekleştirilen Helal ve Sağlıklı Gıdada Gizli Tehlike: Gıda Katkı Maddeleri konferansına Rektörümüz Prof. Dr. İrfan ASLAN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel ÜNAL, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Dünya nüfusunun artmasıyla birlikte beslenme ve sağlık problemlerinin ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. İrfan ASLAN, bu problemlerin en aza indirilmesi için hazır besinlere karıştırılan katkı maddeleri konusunda bilgi sahibi olunmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Konferansta konuşan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih GÜLTEKİN, Helal gıda ve katkı maddeleri konusunda insanların bilinçlenmeleri gerektiğini, katkı maddelerinin ne gibi zararları olduğunu araştırmadan bu maddeleri içeren besinleri tüketmemeleri veya az oranda tüketmeleri gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. GÜLTEKİN, şöyle devam etti: “Üretimi kontrollü olan katkı maddeleri; tükettiğimiz hazır besinler içerisine kıvam, yoğunluk, tazelik, yumuşaklık, renk, tat ve koruyucu gibi etkiler gösteren madde olarak ekleniyor. Katkı maddelerinin hazır besinlerin muhafaza edilmesinde faydalı etkisi görüldüğü gibi çok fazla tüketilmesinde kanser başta olmakla alerji, obezite, kemik erimesi gibi birçok hastalığın önünü açıyor. Hazır besinler tüketilirken ürün üzerinde helal sertifikası olmasına dikkat edilmelidir. Katkı maddeleri içeren hazır besinler yerine doğal besinler tüketildiğinde vücut sağlığımızı daha çok korumuş oluruz.”

Soru cevap şeklinde devam eden konferans, Prof. Dr. ASLAN’ın Prof. Dr. GÜLTEKİN’e plaket takdimi ile sona erdi.

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER DANIŞMANLIĞI