0472 215 98 63 - 0472 216 20 08 rektorluk@agri.edu.tr
  • TR
  • EN

Üniversitemizde, Tıp Fakültesi 1. Öğrenci Kongresi Başladı

Üniversitemizde, Tıp Fakültesi tarafından 06-07 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek “Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. Öğrenci Kongresi” başladı.

Üniversitemiz Recep Tayyip ERDOĞAN Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında düzenlenen kongrenin açılış programına Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat SAYIR, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, bir üniversitenin, fakültenin ve bölümün ilk öğrencisi olmanın önemli olduğunu, Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nin ilk öğrencileri olan gençleri bu yıl mezun edecek olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Tıpta ve diğer bilim alanlarında son yıllarda hızlı bir gelişim ve değişimin yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. KARABULUT, “Türkiye’nin ve dünyanın en önemli ihtiyacı olan sağlık alanında bir mesleği icra etmek üzere yetiştirilmektesiniz. Bu kadar önemli bir görevi en iyi şekilde ifa etmek için çok çalışmanız gerekmektedir. Bu anlamda sizlere çok önemli görevler düşmektedir. Hocalarınız ve bizler de sizlerin iyi yetişmeniz ve alanınızda başarılı bir doktor olmanız için elimizdeki bütün kaynakları kullanmaya çalışmaktayız” diye konuştu.

Bilim ve ahlak kavramlarının ayrılmaz bir bütün olduğunu ve bilimsel çalışmalarda ahlaki değerlerden taviz verilmemesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. KARABULUT, “Gerek tıp alanında gerekse diğer alanlarda yapacağınız çalışmaların hem bilimsel hem de etik açıdan nasıl bir sonuç doğurabileceğinin mutlaka muhakemesini her zaman yapmalısınız” dedi.

Prof. Dr. KARABULUT, kongrenin düzenlenmesinde emeği bulunan başta Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. SAYIR ve düzenleme komitesine, akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat SAYIR ise kongrelerin, bilimsel yayın organlarının, dergilerin, sempozyumların ve webinar ortamlarının en son teknolojik gelişmelerin ve yeniliklerin öğrenildiği platformlar olduğunu söyledi.

Tıp Fakültesi akademisyen ve öğrencileri tarafından hazırlanan kongrenin ilk olma özelliği taşıdığını belirten Prof. Dr. SAYIR, “Bugün, genç arkadaşlarımın hocaları eşliğinde hazırladığı bu kongre kendi çapınızda gayretli bir çaba ve emekle ortaya çıkan ilk kongredir. İleriki yıllarda daha geniş katılımlı, ulusal çaplı öğrenci kongrelerin de düzenlenmesi planlanmaktadır. Sizler, hekim veya akademisyen olduğunuzda nice kongrelere katılacak ve bilimsel emeklerinizi sunma fırsatları bulacaksınız” diye konuştu.

Prof. Dr. SAYIR, verdiği desteklerden dolayı Prof. Dr. KARABULUT’a teşekkür ederken, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları