0472 –215 98 63 yabancidiller@agri.edu.tr

Yabancı Diller Yüksekokulu

Tarihçe

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu, “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dilde Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” ile belirlenen esaslar çerçevesinde, 2010-2011 akademik yılında 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 5. maddesinin (ı) bendi gereğince okutulması zorunlu olan yabancı dil derslerinin tamamını ve Üniversitemiz birimlerinde sunulan programlardaki mesleki yabancı dil derslerinin yürütmek amaçlı olarak 2011 yılında kurulmuştur.


Üniversitemize bağlı Yabancı Diller Yüksekokulumuz Hazırlık Sınıfı İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümüne kayıt yaptıran ve eğitim-öğretim yılı başında yapılan Yabancı Dil Yeterlik Sınavına girmeyen veya girip de başarısız olan öğrencilerin Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi ve Fakülte ve Yüksekokulların ortak zorunlu yabancı dil derslerini yürütmektedir. 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren Yüksekokulumuz bünyesinde Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) bölümü açılmış ve öğrenci almaya başlamıştır.

KURUM BİLGİLERİ

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Merkez Kampüsünde Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu binasında bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu 1. katta 12 ofis ve akademik, idari toplam 14 personel ile hizmet vermektedir.İletişim bilgileri ana sayfadadır.