0472 –215 98 63 basin@agri.edu.tr

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

YÖK Anadolu Projesi Kapsamında Ankara Üniversitesi ile İşbirliğimiz Devam Ediyor

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından hayata geçirilen “YÖK Anadolu Projesi” kapsamında eşleştiği Ankara Üniversitesi ile ortak çalışmalar yürütecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Fuat OKTAY, Bakanlar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. M.A. Yekta SARAÇ, Yükseköğretim Kurulu Üyeleri, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ile projede yer alan üniversitelerin rektörleri katıldı.  

Tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, YÖK Anadolu Projesi ile 2006’dan sonra kurulan üniversiteler içerisinden seçilen 15 üniversitede proje kapsamında 63 bölümdeki öğrencilerin bazı derslerini geleneği oluşmuş ve marka haline gelmiş 12 üniversitenin kıdemli hocalarından alma imkânına ulaşacağını belirtti. 

Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN, “Türk yükseköğretim sistemi, altyapı ve insan kaynağına yaptığımız yatırımlar sayesinde bugün ileri bir seviyeye ulaştı. Yükseköğretimde temel amacımız, eğitim kurumlarımızın kalite odaklı faaliyetler yürütmesi ve kalkınmada kritik rolü olan bilimsel alanların desteklenmesidir. Yükseköğretimde kalite yarışı, sürekli daha iyiyi arayan bir uğraş ve hiçbir zaman bitmeyecek bir süreçtir. Anadolu’da yaktığımız bu meşalelerin aydınlığının her yıl artırması için YÖK Anadolu Projesi gibi yeni atılımları ve yeni projeleri önemli görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı olarak tüm imkânlarımızı, gençlerimizin nitelikli eğitim alabilmeleri için seferber etmiş durumdayız. Bundan sonrası, üniversitelerimize ve hocalarımıza kalıyor. Onların da üzerlerine düşeni en iyi şekilde yapacaklarına inanıyoruz” diye konuştu. 

Toplantıda konuşan YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Yeni YÖK olarak Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN’ın göstermiş olduğu Büyük Türkiye idealine, hayata geçirilen projelerle katkı sağlamaya gayret ettiklerini söyledi. Sayın Prof. Dr. SARAÇ, 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar döneminde uygulanmaya başlanacak olan proje ile kıdemli üniversitelerin uzun yıllar içerisinde inşa ettikleri akademik ve inovatif birikimlerinin gelişmekte olan üniversitelere taşınacağını ifade etti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN’ın himayelerinde, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ hocanın öncülüğünde hayata geçirilen YÖK Anadolu Projesi kapsamında Ankara Üniversitesi ile eşleşmekten dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. 
Proje ile eşleştirilen üniversiteleri açıklayan Cumhurbaşkanımız Sayın ERDOĞAN, üniversite rektörleri ile anı fotoğrafı çektirdi.




Üniversitemiz ile Ankara Üniversitesi, Anadolu Projesi Yol Haritasını Masaya Yatırdı

Üniversitemiz ile Ankara Üniversitesi, YÖK Anadolu Projesi’nin Geniş Katılımlı İlk Toplantısını Yaptı