0472 –215 98 63 ibas@agri.edu.tr

Elektrik Programı

Tarihçemiz

          

Meslek Yüksekokulumuz Ağrı ili Patnos ilçesinde 2547 Sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca 03/10/2012 tarihinde kurulmuştur. Bünyesinde Makine, Elektrik, İnşaat Bölümü / İnşaat Teknolojisi, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü / Optisyenlik Programı, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü / Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü /Bilgisayar Programı açılmıştır. Meslek Yüksekokulumuz mevcut bölümlere 2018/2019 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretime başlamıştır.

 İlerleyen süreçte okulumuzun güçlü yönleri, ihtiyaçları analiz edilerek amaçlarımız ve hedeflerimiz belirlenerek Elektronik ve Otomasyon Bölümü / Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü / Mimari Restorasyon Programı, Eczacılık Bölümü Eczane Hizmetleri Programı açılmıştır.

İnsan kaynakları açısından ülkemizdeki en önemli eksiklik sektörlerdeki “kalifiye ara elemanı” yetersizliğidir. Kalifiye eleman sektörler için olduğu kadar, ülkemizin kalkınması içinde en önemli faktör olup, ekonomide kaynakların verimli kullanımında büyük önem taşımaktadır. Özellikle bölgemizin sektör talepleri ve ihtiyaçlarına göre mevcut bölümlere ilaveten yeni bölümler ve programlar açmak için çalışmaktayız. 



Hızlı Erişim