0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı

Genel Bilgiler

Bölüm

Gıda İşleme

Program 

Et ve Ürünleri Teknolojisi

Amacı   

Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı kırmızı ve beyaz et sektöründe çalışmaya aday et teknikerlerini yetiştirmektedir. Ayrıca program büyük ve küçükbaş hayvanlar ile kanatlılar ve balıklardan elde edilen etlerin koşullara ve müşteri isteklerine uygun olarak parçalanması, pastırma, sucuk, salam, sosis, köfte gibi et ürünlerinin üretimi, bunların korunması, paketlenmesi ve pazarlanması gibi işleri planlama ve yürütebilmeyi amaçlamaktadır.

Mezuniyet Koşulları 

Et ve Ürünleri Teknolojisi Programından Önlisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.

Dikey

Geçiş

Olanakları

Et ve Ürünleri Teknolojisi Önlisans Programını başarıyla tamamlayan öğrenciler Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı olmaları durumunda “Meslek Yüksekokulu Mezunları ve Açık öğretim Önlisans Mezunlarının Lisans Programına Geçiş Yönetmeliği”nden yararlanarak alanlarında kontenjan açıldığı takdirde ilgili bölümlere başvuruda bulunabilirler. 

İş

Olanakları

Mezunlar et sanayi ile ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Orman Bakanlığı Hayvan Sağlığı Bölümü,  belediye mezbahaları ve özel sektöre ait, kırmızı ve beyaz et işleyen işletmelerde görev alabildikleri gibi, et reyonu bulunan marketlerde de görev alabilmektedirler.



Hızlı Erişim