Amacı
|
Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı kırmızı ve beyaz et sektöründe çalışmaya aday et teknikerlerini yetiştirmektedir. Ayrıca program büyük ve küçükbaş hayvanlar ile kanatlılar ve balıklardan elde edilen etlerin koşullara ve müşteri isteklerine uygun olarak parçalanması, pastırma, sucuk, salam, sosis, köfte gibi et ürünlerinin üretimi, bunların korunması, paketlenmesi ve pazarlanması gibi işleri planlama ve yürütebilmeyi amaçlamaktadır.
|
İş
Olanakları
|
Mezunlar et sanayi ile ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Orman Bakanlığı Hayvan Sağlığı Bölümü, belediye mezbahaları ve özel sektöre ait, kırmızı ve beyaz et işleyen işletmelerde görev alabildikleri gibi, et reyonu bulunan marketlerde de görev alabilmektedirler.
|