0472 –215 98 63 dmyo@agri.edu.tr

Lojistik Programı

Genel Bilgiler

Bölüm

Yönetim ve Organizasyon

Program

Lojistik

Amacı

Lojistik alanında ara eleman ihtiyacı günden güne artan sektör durumundadır. Bu bağlamda program sektörün ihtiyaç duyduğu mesleki bilgi ve becerilere sahip, etik ilkelere saygılı, elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. ​

Mezuniyet Koşulları

Lojistik Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler.

Dikey Geçiş Olanakları

Lojistik Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler.

İş Olanakları

Lojistik Önlisans Programını başarı ile tamamlayan Lojitisyenlerin çalışma alanı oldukça geniş olup; tüm kamu ve özel kuruluşlarda, özellikle gümrükleme, depolama, dağıtım, taşımacılık gibi hizmet sektörüne ilişkin alanlarda şirketlerin, lojistik, dış ticaret, finans ve pazarlama departmanlarında, özellikle ithalat ve ihracat firmalarında, gelecek vaat eden pozisyonlarda çalışabilmektedirler.




Hızlı Erişim