0472 –215 98 63 pko@agri.edu.tr

Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi

Ulusal Fon Kaynakları

Ülkemizde bilimsel çalışmalar için maddi destek sağlayan birçok kurum bulunmaktadır. 

Bu kurumların başında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) gelmektedir.
Bireysel destekler bazında lisans düzeyinden başlayarak lisansüstü eğitim ve doktora sonrası araştırmalar sürecinde çeşitli programlar kapsamında ulusal ve uluslararası burs imkanları sağlanmaktadır. 
Akademi, Sanayi ve Kamu alanlarında çeşitli destek programları bulunan kurum, bilimsel etkinliklere ve toplumu bilimle kaynaştıran projelere de destek sunmaktadır.
TÜBİTAK'ın ulusal akademik destek programları şu şekildedir:

   

1000 - Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı


Proje desteği için başvurulabilecek bir diğer kurum Kalkınma Ajansıdır. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde, ülkemizde 26 kalkınma ajansı faaliyet göstermektedir.
Kalınma ajanslarının başvuru yapılabilecek güncel desteklerine ve daha birçok bilgiye kurum web sayfası üzerinden ulaşılabilmektedir. 

Özellikle sağlık alanında çalışmalar yürüten akademisyenlerimizin çalışmalarına maddi kaynak sağlamak için başvurabileceği bir diğer kurum Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB)'dir.
 Ar-Ge çalışmalarına dönük olarak birçok farklı çağrı başlığında araştırmacılara destek sunan kurum lisans ve lisansüstü öğrencilere de proje destekleri sunmaktadır.  
TÜSEB'in destek verdiği çarı programları hakkında detaylı bilgiye kurumun sayfasından ulaşılabilmektedir.

Tarım, Hayvancılık ve Gıda Teknolojileri alanında bilimsel çalışma yürüten akademisyenlerimizin çalışmalarına maddi kaynak sağlamak için başvurabileceği kurumlar içerisinde T.C Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) öne çıkmaktadır. Kurum sayfası üzerinden mevcut Ar-Ge desteklerinin detaylarına ulaşılabilmektedir.