0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

İklimlendirme ve Soğutma

Genel Bilgiler

Programımız önlisans düzeyinde örgün öğretim olarak eğitim vermektedir. Öğrencilerimize 2 yıllık öğretim süresi boyunca; kaynak teknloljisi,tesisat işlemleri,soğutma tekniği,Ticari soğutma teknolojileri,havalandırma sistemleri,ısıtma sistemleri, merkezi iklimlendirme sistemleri, bilgisayar destekli tasarım, üretim uygulamaları vb. gibi mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla farklı dersler verilmektedir. Bölümümüz 1 uygulama atelyesine, 1 çizim atelyesine ve 1 bilgisayar laboratuarına sahip olup, ülkemizin iklimlendirme ve soğutmada ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik ara elamanları yetiştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca öğrencilerimiz, burada başarılı oldukları ve istedikleri takdirde Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek başarılı olduklarında makine mühendisliği ve enerji mühendisliği bölümlerinin 4 yıllık fakültelerine, bölüm ile alakalı 4 yıllık diğer fakültelere veya Açık Öğretim Fakültelerine (AÖF) geçiş imkanıda bulabilmektedirler.  
Öğrencilerimiz muhtelif  iklimledirme ve soğutma, ısıtma sistemleri tasarım / üretim birimlerinde (atelyelerinde) staj yapmakta ve doğrudan  üretime  katılarak  bilgi ve becerilerini arttırmaktadırlar. Öğrencilerimizin eğitim-öğretimlerinde uygulama yapmaları, aynı şekilde staj yerlerinde bunu pekiştirmeleri başarılarını arttırmakta ve aranılan eleman konumuna gelmelerini sağlamaktadır. Yüksekokulumuz, bu alandaki teknik eleman ihtiyacını karşılamaktadır. Sanayisi hızla gelişmekte olan bölgemizde, nüfusun da artması ile birlikte ihtiyaçlar her konuda artmaktadır. Günümüzde, konfor şartları ve gelişen yenilikleri sürekli takip eden öğretim elemanlarımızın sayesinde, mevcut talebi karşılayacak  seviyede yetiştirilmiş teknik elemanların iş sahasına adaptasyonu daha kolay ve hızlı şekilde gerçekleşmektedir.
  Mezun olan öğrencilerimiz, ısıtma, klima ve buzdolabı  üretim yapan fabrikalarda veya orta ölçekli işletmelerde idareci, tasarımcı, orta kademede yönetici, üretim sorumlusu, tasarım sorumlusu, teknik eleman olarak görev alabilmektedirler.