Page 6 - Backup_of_Backup_of_Backup_of_Backup_of_Gazete.cdr
P. 6
6 e-gazete
Mayıs-Haz ran 2023
Prof. Dr. Karabulut,
“Türk Mutfağı Haftası” Aşçılık Sosyal Kulübü öğrenc ler
Açılış Programına Katıldı Rektörümüzü z yaret ett
Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhal k Karabulut, Ağrı
Val s Dr. Osman Varol, Ağrı Beled ye Başkan
Yardımcısı Mehmet Alpaslan ve l protokolü le
Ağrı Gençl k ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Ağrı
Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen
Spor Kulüpler Ayn ve Nakd Yardım Tören ’ne
katıldı.
Gençl k ve Spor Bakanlığı tarafından Ağrı’dak
Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhal k Karabulut, spor kulüpler ne yönel k ayn ve nakd yardımların
Cumhurbaşkanlığı h mayes nde Ağrı Val l ğ ver ld ğ programda Prof. Dr. Karabulut, tüm spor
koord nes nde 21-27 Mayıs tar hler arasında kulüpler ne ve sporculara başarılar d led .
kutlanacak olan “Türk Mutfağı Haftası”
etk nl kler kapsamında Ağrı M llet Bahçes ’nde
düzenlenen açılış programına katıldı.
rogramda Prof. Dr. Karabulut’un yanı Ebel k Bölümü b r nc sınıf öğrenc ler ç n
sıra, Ağrı Val Vek l Bülent Ş mşek, Ağrı
PBeled ye Başkanı Met n Karadoğan le Önlük G yme Tören
l protokolü ve çok sayıda vatandaş yer aldı.
Halk oyunları le m n k öğrenc lerden oluşan
Mehteran takımı göster s n n ardından n vers tem z Sağlık B l mler Fakültes
Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhal k Karabulut ve Ebel k Bölümü b r nc sınıf öğrenc ler
l protokolü, vatandaşlarla b rl kte Ağrı’nın Ü ç n “Önlük G yme Tören ” düzenlend .
yöresel ve coğraf şaretl ürünler n n
sunulduğu stantları gezd . Recep Tayy p Erdoğan Kültür ve Kongre
Merkez Selçuklu Konferans Salonu’nda
Prof. Dr. Karabulut, Ün vers tem z Tur zm düzenlenen törene Sağlık B l mler
İşletmec l ğ ve Otelc l k Yüksekokulu
tarafından Omaçlı Helva kramının yapıldığı Fakültes Dekanı Prof. Dr. Veysel Çomaklı
ve çeş tl kurum ve kuruluşlar tarafından le akadem k personel ve öğrenc ler katıldı.
açılan yöresel ürünler n yer aldığı stantları
gezerek ürünler hakkında b lg aldı.
K tap Müzakereler
Prof. Dr. Abdulhal k KARABULUT, Ağrı’nın
zeng n b r mutfak kültürüne sah p olduğunu
bel rterek, “Sah p olduğumuz mutfak Yıl Sonu Programı
kültürünü sadece yerelde değ l, Türk ye’de ve
dünyada da duyurmamız gerek yor. Türk
Mutfağı Hatası kapsamında düzenlenen
etk nl kler le sah p olduğumuz yöresel n vers tem z İslam İl mler Fakültes
ürünler m z n ve kültürel değerler m z n daha tarafından K tap Müzakereler Yıl
da yaygınlaşacağına nanıyorum” ded .
Ün vers tem z n Ağrı’nın kültürel değerler n n ÜSonu Programı düzenlend .
yansıtılması noktasında çok öneml b r
m syonu üstlend ğ ne de d kkat çeken Prof. “Söz Doğu Türk stan’da” temalı
Dr. Karabulut, Ün vers tem z Doğubayazıt gerçekleşt r len programa Rektör
Ahmed- Han Meslek Yüksekokulu Otel, Yardımcısı Prof. Dr. Muc p Gen şeL, Genel
Lokanta ve İkram H zmetler Bölümü, Aşçılık Sekreter Muhammet Nur Kılıç, Eğ t mc -
Programı ve Tur zm İşletmec l ğ ve Otelc l k Yazar Mehmet Gözütok le akadem k,
Yüksekokulu Gastronom ve Mutfak Sanatları dar personel ve öğrenc ler katıldı.
Bölümü’nde gerçekleşt rd ğ m z faal yetler le
Ağrı’nın mutfak kültürünü farklı
platformlarda duyurmaya devam ed yoruz”
d ye konuştu. Prof. Dr. Karabulut, Sağlık
Yöresel ve coğraf ürünler n hazırlanmasında Yerleşkes n Z yaret Ett
emeğ geçen personeller tebr k eden Prof.
Dr. Karabulut, “Türk Mutfağı Haftası”
etk nl kler n n hayırlı olması temenn s nde
bulundu.
ektörümüz Prof. Dr.
Abdulhal k Karabulut, Rektör
RYardımcıları Prof. Dr. Faruk
Kaya, Prof. Dr. Muc p Gen şel ve
Genel Sekreter M. Nur Kılıç le sağlık
yerleşkes n z yaret ederek yapılan
çalışmaları yer nde nceled .