0472 216 10 95 myo@agri.edu.tr

MESLEK YÜKSEKOKULU

"Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes"

Cumhurbaşkanlığı tarafından “Milli Ağaçlandırma Günü” ilan edilen 11 Kasım’da Üniversitemizde 1000 fidan, geleceğe nefes olması için toprakla buluşturuldu.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilmesi sonrası başlayan ağaçlandırma seferberliği ile yurt genelinde ağaç dikimi yapıldı. Daha yeşil bir Türkiye için “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” sloganı ile ülke genelinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Üniversitemiz merkez yerleşkesinde fidanlar toprakla buluştu.
Merkezi yerleşkede maske ve sosyal mesafe kurallarına göre gerçekleştirilen fidan dikim törenine Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Mehmet TEYFUR ve Yüksekokul akademisyenleri ile idari personel katıldı. Yüzde 65’i yeşil alan olarak düzenlenen kampüste bugün dikilen Sarı Çam ve Huş türü ağaçlarla birlikte 120 binden fazla ağacın yer aldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Sayın Cumhurbaşkanımız’ın himayelerinde gerçekleştirilen ve dünyaya örnek olan kampanyaya üniversite olarak iştirak ederek bin fidanı toprakla buluşturduk. Fidan dikmenin bir nefesi canlandırmak anlamına geldiği anlayışı ile ağaç dikmeye ve kampüsümüzü daha da yeşillendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Haberin Fotoğafları