0472 216 10 95 myo@agri.edu.tr

MESLEK YÜKSEKOKULU

Ders Kayıtları Hakkında Öğrencilerimizin Dikkatine

-2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında kesin kayıt yapan öğrencilerimizin güz yarıyılı DERS KAYITLARI 19-23/09/2022 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

-Diğer Öğrencilerimiz OBS sisteminden 19-23/09/2022 tarihleri arasında DERS KAYITLARINI kendileri yapacak ve kesinleştirme işlemini gerçekleştireceklerdir.

-2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı güz yarıyılı HARÇLARI 19-23/09/2022 tarihleri arasında HALK BANKASI 'na yatırılacaktır.

-Danışmanlar tarafından ders kontrolleri yapılarak ders kayıtları onaylanacaktır.

-26/09/2022 tarihinde Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı dersleri başlayacaktır.

-Devamsızlık sınırı %20'dir.

-Yeni kayıt yapan öğrencilerimiz kimlik kartlarını ilgili Fakülte/Yüksekokullarda Bölümler sekreterliğinde imza karşılığı teslim alacaklardır. Ayrıca Bilgi İşlem Daire başkanlığından onaylatacaklardır.

-Diğer öğrencilerimiz mevcut kimlikleri için 2022-2023 yılı bandrolünü bölümler sekreterliğinden alacaklardır.

- Sağlık raporu istenen bölümlerin öğrencileri sağlık raporlarını bölümler sekreterliğine teslim edeceklerdir.

-Ders kaydını yapmayan öğrenciler öğrenci belgesinde PASİF olarak görünürler, ders kaydını yapmalarına müteakip bu durum AKTİF olarak değişecektir.

-OBS Şifreleri Öğrenciler tarafından oluşturulacaktır, bilgisayar ortamında şifre oluşturulması gerekmektedir.


 Muafiyet/İntibak İşlemleri Hakkında


Üniversitemize YKS sonucunda kayıt hakkı kazanan öğrenciler daha önce başka bir üniversite bitirmesi, ders intibak işlemleri için Fakülte/ Yüksekokullarına başvururlar, öğrencinin üniversiteye ders kaydını yaptırdığı ilk yarıyılın/yılın birinci haftasının sonuna kadar ilgili dekanlığa/Müdürlüğe yapılır.

Üniversitemize Dikey Geçiş Sınavı sonucunda kayıt hakkı kazanan öğrenciler daha önce başka bir üniversite bitirmesi, ders intibak işlemleri için Fakülte/ Yüksekokullarına başvururlar, öğrencinin üniversiteye ders kaydını yaptırdığı ilk yarıyılın/yılın birinci haftasının sonuna kadar ilgili dekanlığa/Müdürlüğe yapılır.

Üniversitemize Yatay Geçiş hakkı kazanan öğrenciler daha önce başka bir üniversite bitirmesi, ders intibak işlemleri için Fakülte/ Yüksekokullarına başvururlar, öğrencinin üniversiteye ders kaydını yaptırdığı ilk yarıyılın/yılın birinci haftasının sonuna kadar ilgili dekanlığa/Müdürlüğe yapılır.