0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

Misyon-Vizyon

Mülkiyet koruma ve güvenlik, bireyleri ve kuruluşları çeşitli tehditlere karşı koruyabilmek için planlama, önleme, müdahale etme ve iyileştirme süreçlerini içerir. Mülkiyet koruma ve güvenlik bölümü ise bu süreçlerin sağlıklı yürütülmesinde aktif rol alacak profesyonelleri yetiştirmek için çeşitli programları aynı çatı altında toplayan disiplinler arası bir bölüm olma özelliği taşımaktadır.

Üniversitemiz Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Özel Güvenlik ve Koruma ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programları yer almaktadır. 

        Bölümümüzde 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’na öğrenci alımına başlanmıştır.

Vizyon:

Evrensel değerlere ve uluslararası mesleki standartlara uygun nitelikli bireyler yetiştirerek, rekabet gücü olan ve mülkiyet koruma ve güvenlik sektörünün tercih ettiği, bünyesinde bulunan programlar aracılığıyla ulusal ve uluslararası düzeyde bilime katkı sağlayarak akademik başarıyı teşvik eden saygın bir bölüm olmaktır.

Misyon:

Bölümüzde seçilen disiplin kapsamında öğrencilerimize bilgi erişimini ve kullanımını öğretmek, bilginin iletilmesi, geliştirilmesi ve uygulanması konularında yetkinlik kazandırmak, mesleki etik değerlere saygılı, seçtiği disiplinle ilgili problemlere çözüm üretebilen, mesleğine ilişkin bütün hak ve sorumluluklarını bilen, yerel ve bölgesel düzeyde ekonomik ve toplumsal gelişmeye katkı sağlayıcı faaliyetlerde bulunan, kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda ulusal ve uluslararası mesleki standartları karşılayan nitelikli bireyler yetiştirmektir.