Page 9 - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi E-Gazete Sayı 6
P. 9

9    e-gazete
                                                                                                        Kasım-Aralık 2023


      ÜNİVERSİTEMİZDE GASTRONOMİ VE


       MUTFAK SANATLARI UYGULAMA MUTFAĞI AÇILDI

       Ün vers tem zde, İbrah m Çeçen (IC) Vakfı’nın katkılarıyla Tur zm İşletmec l ğ  ve Otelc l k
       Yüksekokulu  bünyes nde  Gastronom   ve  Mutfak  Sanatları  Uygulama  Mutfağı  açıldı.

















      2 uygulama mutfağından      öneml  olduğunu ve         b rçok şeh r Gastronom      olacaklarını söyleyen Hall k,
      oluşan, Türk ve Dünya       esk meyecek b r özell ğe   Şehr  unvanını aldı. Nuh’un   “Ün vers ten z s zlere  y  b r
      Mutfağına a t ürünler n     sah p b r meslek olduğunu   Gem s ’n n Ağrı’da olduğuna  eğ t m almanız  ç n daha  y
      hazırlanab leceğ            bel rterek, “Ün vers tem zde    nanıyorum ve  nsanlık tar h    mkanlar sağlamaya
      Gastronom  ve Mutfak        Gastronom  mesleğ ne  l şk n  açısından  lk yemeğ n    çalışıyor. Ün vers ten zden
      Sanatları Uygulama          teor k eğ t m n yanı sıra   burada yen ld ğ n          aldığınız eğ t m  le s zler n
      Mutfağında 32 öğrenc  aynı   öğrenc ler m ze uygulamalı   düşünüyorum. Zeng n b r   gelecekte Gastronom
      anda uygulama yapab lecek. olarak meslek  b lg ler de   kültüre sah p olan Ağrı’nın   alanında büyük  şler
                                  ver lmekted r. Açılışını   da Gastronom  Şehr  unvanı   başaracağına yürekten
      Merkez  Yemekhane           gerçekleşt rd ğ m z        alab lecek potans yele sah p   nanıyorum. Rektörümüze ve
       çer s nde kurulan          Gastronom  ve Mutfak       olduğuna  nanıyorum” ded .  ün vers te yönet m ne s zlere
      Gastronom  ve Mutfak        Sanatları Uygulama Mutfağı                             sunduğu  mkanlardan dolayı
      Sanatları Uygulama          öğrenc ler m z n meslek  b lg   IC Hold ng olarak bugüne   teşekkür ed yorum” d ye
      Mutfağının açılışına        ve tecrübe kazanab lmeler    kadar olduğu g b  bundan   konuştu.
      Rektörümüz Prof. Dr.        açısından oldukça öneml d r”  sonra da öğrenc lere destek
      Abdulhal k Karabulut, Rektör  ded .
      Yardımcısı Prof. Dr. Muc p                              Ün vers tem zde İş Güvenl ğ  Uzmanı
      Gen şel, IC Hold ng Tur zm   Tur zm İşletmec l ğ  ve
      H zmetler  Grup Başkanı     Otelc l k Yüksekokulu’nun  lk   Adaylarına Yönel k "Kaza Araştırma ve
      Orhan Hall k, IC Hold ng    mezunlarını vereceğ n        Kök Neden Anal z " Konulu Eğ t m Düzenlend
      Tur zm Grubu İnsan          anımsatan Prof. Dr.
      Kaynakları D rektörü Ferda   Karabulut, “S zler,        Ün vers tem zde  Doç.  Dr.  Pınar  Baykan'nın  yürütücüsü  olduğu  ve
                                                              TÜBİTAK  2237-A  B l msel  Eğ t m  Etk nl kler   Desteğ   Programı
      Keleş, IC Hotels Santa      Ün vers tem z n Gastronom    kapsamında desteklenen ve üç gün süren İş Güvenl ğ  Uzmanı adaylarına
      İşletme Müdürü Önder        bölümünün  lk mezunları     yönel k "Kaza Araştırma ve Kök Neden Anal z " konulu eğ t m düzenlend .
      Beyhan, IC Vakfı D rektörü   olacağınız  ç n oldukça
      Dr. Meral D nçer,           şanlısınız. Açılışını
      akadem syen ve  dar         gerçekleşt rd ğ m z
      personel  le öğrenc ler     Gastronom  ve Mutfak
      katıldı.                    Sanatları Uygulama Mutfağı
                                  s zlere, meslek  olarak daha
      Açılış tören nde konuşan     y  b r donanıma sah p
      Rektörümüz Prof. Dr.        olmanız  ç n büyük b r fırsat
      Abdulhal k Karabulut        sağlıyor. S zler de
      Gastronom  ve Mutfak        dersler n ze daha çok
      Sanatları Uygulama          çalışarak, ayağınıza kadar
      Mutfağının yapımına destek   gelen bu fırsatı  y
      veren IC Hold ng Yönet m    değerlend rmel s n z” d ye
      Kurulu Başkanı İbrah m      konuştu.
      Çeçen’e, IC Vakfı Yönet m
      Kurulu Başkanı Günsel       IC Hold ng Tur zm H zmetler    İş güvenl ğ  uzmanı adaylarının   ş rketler nden, ün vers telerden ve
      Çeçen’e ve emeğ  bulunan    Grup Başkanı Orhan Hall k,   katılımcı olarak yer aldığı eğ t m,   Çalışma ve Sosyal Güvenl k
      herkese teşekkür ett ğ n    Türk ye’n n Gastronom ’n n   saha uygulamaları d kkate   Bakanlığı’ndan alanında uzman
                                                               alınarak kaza araştırma ve
                                                                                           eğ tmenlerle gerçekleşt r len
      söyled .                    dünyadak  merkez              nceleme süreçler ne  l şk n   eğ t m, Meslek Yüksekokul
                                  konumuna geld ğ ne d kkat    uygulamalı etk nl klerle    Müdürü Prof. Dr. Mehmet
      Prof. Dr. Karabulut,        çekerek, “Türk ye’de başta   yürütüldü. İş güvenl ğ  saha   Teyfur’un katılımcılara sert f ka
                                                                                           takd m   le sona erd .
                                                               uygulamaları yapan danışmanlık
      gastronom  mesleğ n n çok   Gaz antep olmak üzere
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14