Page 9 - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi E-Gazete Sayı 6
P. 9
9 e-gazete
Kasım-Aralık 2023
ÜNİVERSİTEMİZDE GASTRONOMİ VE
MUTFAK SANATLARI UYGULAMA MUTFAĞI AÇILDI
Ün vers tem zde, İbrah m Çeçen (IC) Vakfı’nın katkılarıyla Tur zm İşletmec l ğ ve Otelc l k
Yüksekokulu bünyes nde Gastronom ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı açıldı.
2 uygulama mutfağından öneml olduğunu ve b rçok şeh r Gastronom olacaklarını söyleyen Hall k,
oluşan, Türk ve Dünya esk meyecek b r özell ğe Şehr unvanını aldı. Nuh’un “Ün vers ten z s zlere y b r
Mutfağına a t ürünler n sah p b r meslek olduğunu Gem s ’n n Ağrı’da olduğuna eğ t m almanız ç n daha y
hazırlanab leceğ bel rterek, “Ün vers tem zde nanıyorum ve nsanlık tar h mkanlar sağlamaya
Gastronom ve Mutfak Gastronom mesleğ ne l şk n açısından lk yemeğ n çalışıyor. Ün vers ten zden
Sanatları Uygulama teor k eğ t m n yanı sıra burada yen ld ğ n aldığınız eğ t m le s zler n
Mutfağında 32 öğrenc aynı öğrenc ler m ze uygulamalı düşünüyorum. Zeng n b r gelecekte Gastronom
anda uygulama yapab lecek. olarak meslek b lg ler de kültüre sah p olan Ağrı’nın alanında büyük şler
ver lmekted r. Açılışını da Gastronom Şehr unvanı başaracağına yürekten
Merkez Yemekhane gerçekleşt rd ğ m z alab lecek potans yele sah p nanıyorum. Rektörümüze ve
çer s nde kurulan Gastronom ve Mutfak olduğuna nanıyorum” ded . ün vers te yönet m ne s zlere
Gastronom ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı sunduğu mkanlardan dolayı
Sanatları Uygulama öğrenc ler m z n meslek b lg IC Hold ng olarak bugüne teşekkür ed yorum” d ye
Mutfağının açılışına ve tecrübe kazanab lmeler kadar olduğu g b bundan konuştu.
Rektörümüz Prof. Dr. açısından oldukça öneml d r” sonra da öğrenc lere destek
Abdulhal k Karabulut, Rektör ded .
Yardımcısı Prof. Dr. Muc p Ün vers tem zde İş Güvenl ğ Uzmanı
Gen şel, IC Hold ng Tur zm Tur zm İşletmec l ğ ve
H zmetler Grup Başkanı Otelc l k Yüksekokulu’nun lk Adaylarına Yönel k "Kaza Araştırma ve
Orhan Hall k, IC Hold ng mezunlarını vereceğ n Kök Neden Anal z " Konulu Eğ t m Düzenlend
Tur zm Grubu İnsan anımsatan Prof. Dr.
Kaynakları D rektörü Ferda Karabulut, “S zler, Ün vers tem zde Doç. Dr. Pınar Baykan'nın yürütücüsü olduğu ve
TÜBİTAK 2237-A B l msel Eğ t m Etk nl kler Desteğ Programı
Keleş, IC Hotels Santa Ün vers tem z n Gastronom kapsamında desteklenen ve üç gün süren İş Güvenl ğ Uzmanı adaylarına
İşletme Müdürü Önder bölümünün lk mezunları yönel k "Kaza Araştırma ve Kök Neden Anal z " konulu eğ t m düzenlend .
Beyhan, IC Vakfı D rektörü olacağınız ç n oldukça
Dr. Meral D nçer, şanlısınız. Açılışını
akadem syen ve dar gerçekleşt rd ğ m z
personel le öğrenc ler Gastronom ve Mutfak
katıldı. Sanatları Uygulama Mutfağı
s zlere, meslek olarak daha
Açılış tören nde konuşan y b r donanıma sah p
Rektörümüz Prof. Dr. olmanız ç n büyük b r fırsat
Abdulhal k Karabulut sağlıyor. S zler de
Gastronom ve Mutfak dersler n ze daha çok
Sanatları Uygulama çalışarak, ayağınıza kadar
Mutfağının yapımına destek gelen bu fırsatı y
veren IC Hold ng Yönet m değerlend rmel s n z” d ye
Kurulu Başkanı İbrah m konuştu.
Çeçen’e, IC Vakfı Yönet m
Kurulu Başkanı Günsel IC Hold ng Tur zm H zmetler İş güvenl ğ uzmanı adaylarının ş rketler nden, ün vers telerden ve
Çeçen’e ve emeğ bulunan Grup Başkanı Orhan Hall k, katılımcı olarak yer aldığı eğ t m, Çalışma ve Sosyal Güvenl k
herkese teşekkür ett ğ n Türk ye’n n Gastronom ’n n saha uygulamaları d kkate Bakanlığı’ndan alanında uzman
alınarak kaza araştırma ve
eğ tmenlerle gerçekleşt r len
söyled . dünyadak merkez nceleme süreçler ne l şk n eğ t m, Meslek Yüksekokul
konumuna geld ğ ne d kkat uygulamalı etk nl klerle Müdürü Prof. Dr. Mehmet
Prof. Dr. Karabulut, çekerek, “Türk ye’de başta yürütüldü. İş güvenl ğ saha Teyfur’un katılımcılara sert f ka
takd m le sona erd .
uygulamaları yapan danışmanlık
gastronom mesleğ n n çok Gaz antep olmak üzere