0472 215 40 22 sbf@agri.edu.tr

Spor Bilimleri Fakültesi

“Temel Dağcılık Eğitim Kampı ve Zirve Tırmanışı”

Üniversitemizde “Temel Dağcılık Eğitim Kampı ve Zirve Tırmanışı” kursu yapıldı. Kursiyerler, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek zirvesi olan Büyük Ağrı Dağı’nda (5137 metre) rehberlik yapmak için ilk aşama olan temel dağcılık eğitimini yoğun bir tempoda sürdürdüler.

Fakültemizin de paydaşlarından olduğu, Üniversitemiz tarafından verilen ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteklediği “Temel Dağcılık Eğitim Kampı ve Zirve Tırmanışı” eğitimi üç aşamalı olarak gerçekleştirildi. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı M. Fatih KARAOĞLAN’ın koordinasyonunda Sağlık İl Müdürlüğü personellerince verilen ilk yardım eğitimi sonrası Türkiye Dağcılık Federasyonu’na bağlı Dağcılık Teknik Direktörü Mehmet ÇAĞLAYAN ile Dağcılık Antrenörleri Şahap ERYILMAZ ve Mehmet Hakkı OĞUR tarafından verilen yaz ve kış temel dağcılık eğitiminde dağcılık, rehberlik, yürüyüş liderliği ve zirve tırmanışlarında dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı. 16 günü kapsayan eğitimleri başarıyla tamamlayan sporculara, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından onaylı Temel Dağcılık Lisansı verildi.

Fakültemiz dekanı Prof. Dr. Gökhan BAYRAKTAR ve Spor Yöneticiliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Baykal KARATAŞ da temel dağcılık eğitimine katıldı. Kursun son aşamasında verilen bilgilerin teyit edilmesi için yapılan teorik sınav, sınav sonuçlarının ilan edilmesi ve plaket töreniyle beraber organizasyon hakkında değerlendirme konuşmaları yapılarak program kapanışı gerçekleştirildi.

Kapanışta konuşan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gökhan BAYRAKTAR, Spor Bilimleri Derneği ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin işbirliği ile 2021 yılı Ağustos ayı içerisinde belirlenecek bir tarihte, Ağrı Dağı tırmanışının planlandığını, ilgili etkinliğin Ağrı Valiliği, Ağrı Belediye Başkanlığı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü, Doğubayazıt Kaymakamlığı ve Dağcılık Federasyonu ile yapılacak görüşmelerin neticesine ve katılımcı sayısına göre gerçekleşeceğini ve ilgili tırmanışa spor bilimleri camiasının katılımının Ağrı dağı turizmi açısından çok önemli olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca üniversitemizde gerçekleştirilen “Temel Dağcılık Eğitim Kampı ve Zirve Tırmanışı” kursu programına destek veren dağcılık federasyonu eğitimcilerine, SKS daire başkanlığına ve kurs katılımcılarına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.


Haberin Fotoğafları