0472 215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Fakültemizde "İİBF Akademik Konuşmalar Etkinliği" Doç. Dr. Emrullah ATASEVEN Hocamızın Konuşmasıyla Devam Etti.

Fakültemizde geleneksel hale gelen "İİBF Akademik Konuşmalar Etkinliği" Doç. Dr. Emrullah ATASEVEN tarafından gerçekleştirilen "Enoch Powell, Tony Benn ve Brexit: Tarihsel Bir Perspektif" başlıklı konuşmasıyla devam etti.

Fakültemiz Günseli Çeçen Seminer salonunda gerçekleşen etkinliğe, Dekanımız Prof. Dr. Erdal YILMAZ, akademisyenler, idari personeller ile çok sayıda öğrenci katıldı.  

Enoch Powell ile Tony Benn'in Avrupa'ya, Avrupalılaşma'ya dair görüşlerinin Avrupa kuşkuculuğu ve Britanya istisnacılığına neden olduğunu ifade eden Doç. Dr. ATASEVEN, "Enoch Powell, 
göçmenlik karşıtı konuşmasında ana dalga muhafazakârlıktan kopan ve Avrupa’nın siyasal birliğinin Britanya’nın parlamenter egemenliğine zarar vereceğini ileri sürdü. Powell’ın Avrupa’ya ilişkin görüşleri Brexit süreciyle birlikte yeniden dolaşıma girmiş ve Britanya’nın Avrupa siyaseti üzerinde etkili olmuştur. Tony Benn de Britanya solunda Avrupa karşıtlığını temsil eden belki de en önemli siyasi figürdü” diye konuştu.

Her iki siyasetçinin de imparatorluk sonrası yeni bir kimlik oluşturma sancıları çeken Britanya’da Britanya istisnacılığının yeniden tanımlanmasında ve Avrupa kuşkuculuğunun güçlenmesinde önemli rol oynadığını belirten Doç. Dr. ATASEVEN, konuşmasına şöyle devam etti:

“Britanya istisnacılığı geleneğiyle Enoch Powell ve Tony Benn’in muhayyilelerinde Avrupa düşüncesinin nasıl geliştiği tartışılmıştır. Brexit kampanyaları süresince dolaşıma sokulan söylemlerin esasında 1960’lı be 1970’li yıllarda çeşitli siyasetçiler tarafından inşa edildiğini ileri sürmektedir.”

Etkinlik, soru – cevap bölümü bölümüyle sona erdi.

Haberin Fotoğafları