0472 –215 98 63 intoffice@agri.edu.tr

Dış İlişkiler

2023-2024 Erasmus+ Programı Personel Hareketlilik Sonuçları

Erasmus Programı 2023 Başvuru Dönemi, KA131 Projesi kapsamında personel hareketliliği başvuru sonuçları açıklanmıştır. Başvuruların değerlendirilmesi sürecinde aşağıda belirtilen ölçütler esas alınmıştır:

  • Erasmus programı hareketlilik hibelerinden (Eğitim Alma-Ders Verme) son üç (3) yıl içerisinde faydalanmamış olan başvuru sahipleri önceliklendirilmiştir.
  • Başvuru ilan metninde de belirtildiği üzere: Ders Verme Hareketliliği kapsamında toplam sekiz (8) akademik personel kontenjanı tahsis edilmiştir.
  • Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında, idari görevi olan akademik personel için dört (4), idari personel için üç (3) ve araştırma görevlileri için bir (1) olmak üzere toplam sekiz (8) kontenjan tahsis edilmiştir.
  • Asil listede belirlenen aday sayılarına eşit sayıda yedek aday belirlenmiştir.

Asil listede olan tüm başvuru sahiplerinin en geç 01.05.2024 tarihine kadar hareketlilik gerçekleştirecekleri kurumdan alacakları davet mektuplarını Dış İlişkiler Birimi'ne teslim etmeleri beklenmektedir. Hareketlilik süreçlerine dair belgeler, Dış İlişkiler Birimi sayfası duyuruları (2023-2024 Erasmus+ Programı Personel Hareketliliği İlanı) bölümünde mevcuttur.

Yararlanıcılara hibe desteğinin artırılması ve programa katılımın teşvik edilmesi amacıyla, Dış İlişkiler Birimimiz tarafından, hareketliliğin organizasyonu bütçesinden katılımcılara ek hibe sağlanması kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda; (1. Grup) ülkelere hareket gerçekleştirecek katılımcılara seyahat günleri dahil olmak üzere azami 6 gün hareketlilik süresinin ödenmesi ve (2. ve 3. Grup) ülkelere hareket gerçekleştirecek katılımcılara seyahat günleri dahil olmak üzere azami 5 gün hareketlilik süresinin ödenmesi kararlaştırılmıştır.

Başvuru sonuçlarına yönelik itirazlar üç (3) iş günü içerisinde Dış İlişkiler Birimine yazılı olarak yapılmalıdır.

Ders Verme Hareketliliği Sonuçları İçin Tıklayınız

Eğitim Alma Hareketliliği Sonuçları İçin Tıklayınız