Katılımcı seçimi esnasında dikkate alınacak kriterler şunlardır:
-
Katılımcılar, proje için bir başvuru formu doldurmalıdır. Bu formda, akademik geçmişleri, araştırma deneyimleri, ve motivasyonları hakkında bilgiler verilmelidir.
-
Katılımcıların, kimya, biyokimya, spektroskopi veya ilgili bilim dallarında temel bilgiye sahip olmaları gerekmektedir. Spektroskopik teknikler, veri analizi, ve/veya makine öğrenmesi konusunda temel bilgilerin olması avantaj sağlayacaktır.
-
Başvurular, belirlenen kriterlere göre ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Akademik başarı, araştırma deneyimi ve motivasyon mektubu göz önünde bulundurulacaktır.
-
Daha önce benzeri bir eğitim almış adayları katılımcı olamayacaklardır.
-
Bilgisayar ve yazılım kullanımı konusunda temel becerilere sahip olunması gerekmektedir.
-
Özellikle veri analizi yazılımları (örneğin MATLAB, R, Python) veya spektroskopi cihazları ile çalışma deneyimi olanlar öncelikli olarak değerlendirilebilir.
-
Katılımcıların yaş, statü ve öğrenim düzeyi bakımından birbirilerine yakın olmalarına dikkat edilecektir.
-
Katılımcıların farklı okul/kurum ve şehirlerden seçilmelerine özen gösterilecektir.
-
Katılımcılar, en az lisans derecesine sahip olmalıdır. Tercihen, gıda mühendisliği, kimya, biyokimya, biyoteknoloji, malzeme bilimi veya ilgili alanlarda lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrencisi olmalıdır.
-
Katılımcıların eğitime yanlarında bir adet kişisel bilgisayar (en az Win 10 işletim sistemi ve MS Office uygulamaları mevcut) getirmeleri zorunludur. IOS işletim sistemine sahip bilgisayar ile gelen katılımcılar kurulum sırasında problem yaşayabilmektedir. Katılımcının sorumluluğundadır.