0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitemizde “Küresel Sistemin İslam ve Terör Oyunu” Adlı Konferans Düzenlendi

Fakültemiz; İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) İnceleme ve Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet ÖZEL’in konuşmacı olarak katıldığı  “Küresel Sistemin İslam ve Terör Oyunu” adlı bir konferans düzenledi.

 
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Faruk KAYA’nın da katıldığı konferansın takdim konuşmasında Dekanımız Prof. Dr. Âdem YERİNDE, 28-30 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen 2. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu’nun ardından bugün (01 Ekim 2018) “Küresel Sistemin İslam ve Terör Oyunu”  başlıklı konferansla 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına, canlı ve etkin bir giriş yaptıklarını belirtti. Bu gibi ilmi ve kültürel etkinliklere eğitim öğretim dönemi boyunca devam edeceklerini dile getirdi.

Konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Ahmet ÖZEL; konuşmasında, gelişmiş ülkelerin fakir ülkelerin alt yapı zenginliklerinden faydalanmak için kurduğu oyunlara değinerek özetle şunları söyledi:

“ABD anlaşamadığı ülkelere muhakkak bir giriş bahanesi olarak yönetici değişikliği yapmaya çalışmış, başarısız olduğu ülkelerde ise bir bahane ile işgal girişiminde bulunmuştur. Bunların en büyük örneklerinden biri 11 Eylül saldırılarıdır…. ABD bu saldırıyı bahane ederek Irak ve Afganistan’a girmiştir ve bu ülkelerin yeraltı zenginliklerini tüketmeye başlamıştır.”

ABD’nin Afganistan’daki Sovyet işgaline karşı ise stratejik bir oyun geliştirerek İslam Ülkelerinin cihad anlayışından faydalandığına işaret eden Prof. Dr. ÖZEL konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Yine başrolünde ABD’nin olduğu, Irak ve Suriye’nin sınırında DAEŞ adında bir örgüt kurularak dünyaya İslam’ın terörizmle bir arada olduğu imajını vermeye çalışmışlar ve bunu savunmuşlardır. Oysa DAEŞ denilen örgüt o coğrafyadaki masum insanlara büyük zulümler etmiş, küresel karanlık güçlerin emellerine ulaşmasında araç olarak kullanılmıştır.”

Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Faruk KAYA’nın Prof. Dr. Ahmet ÖZEL’e teşekkür plaketi takdim etmesiyle konferans sona erdi.

 

Haberin Fotoğafları