0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Genel Sekreterlik

Üniversitemizde Geri Dönüşüm Seferberliği

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN’ın öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hastaneler, okullar, fabrikalar ve üniversiteler başta olmak üzere tüm kamu kurumlarında başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında kampüsümüzün birçok noktasına geri dönüşüm sepetleri yerleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT yaptığı açıklamada, Türkiye’deki birçok kamu kurumunda başlatılan proje dâhilinde üniversitemizin üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle geri dönüştürebilir atıkların toplanması ve farkındalık oluşturmak adına adımlar attığını belirterek; “plastik, metal ve kâğıt atıkların ayrı ayrı toplanacağı özel olarak hazırlanmış sepetler kampüsümüzün birçok noktasına yerleştirildi.  Doğayla iç içe zengin bir yeşil dokuya sahip yerleşkemiz inanıyorum ki çevre dostu bir kampüs olarak da örnek olacak. Akademisyenlerimizden, idari personellerimizden ve eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte tüm öğrencilerimizden bu projeye karşı duyarlı olmalarını ve hassasiyet göstermelerini bekliyorum.” dedi.

Bir çevre duyarlılığı projesi olmanın yanında, insanlığın geleceği için bir sorumluluk hareketi olan bu projede, çevre kirliliğine neden olan atıkların düzenli bir şekilde toplanıp depolanmasının ardından dönüştürülerek ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.

Haberin Fotoğafları