0472 –215 98 63 iletisim@agri.edu.tr

Genel Sekreterlik

Üniversitemiz Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Danışma Kurulu toplantısı Vali Sayın Süleyman ELBAN ve Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ile Danışma Kurulu üyelerinin katılımlarıyla üniversitemiz konuk evinde yapıldı. İlk kez düzenlenen ve şehir-üniversite birlikteliğini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda Rektörümüz, atandığı 21 Ocak 2017 tarihinden bu güne kadar gelinen süreci, üniversitemizde yapılan bir yıllık çalışmaları ve gelecek planlamalarını anlatan bir sunum yaptı.

Toplantıda konuşan Vali Sayın Süleyman ELBAN, Üniversite Danışma Kurulunun Ağrı’da üniversite ile paydaş ve iş birliği içerisinde olabilecek birçok kesimi bir araya getireceğini ve bu birlikteliğin yapılacak faydalı çalışmalara bir başlangıç olmasını dilediğini ifade etti.

İlk kez Üniversite Danışma Kurulu oluşturduklarını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, şehir ve üniversite arasında kurulacak bağların önemine vurgu yaparak, Üniversite Danışma Kurulunun Ağrı ile üniversitemizin bütünleşmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını ve bu ilk toplantın belirlenen hedeflere ulaşma noktasında atılan büyük bir adım olduğunu söyledi. Toplantıda üniversitemizin bir yıllık çalışmalarıyla ilgili sunum yapan Rektörümüz, fakülte, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızın mevcut durumlarıyla ilgili bilgiler vererek özellikle Tıp Fakültesi çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. KARABULUT, “Rektör olarak atandığım ilk günden itibaren Üniversitemize bir Tıp Fakültesi kurma konusunda önemli çalışmalar yaptık ve ciddi mesafeler kat ettik. Geçtiğimiz günlerde YÖK Genel Kurulundan da Tıp Fakültemizin kurulmasıyla ilgili karar çıktı. Ağrı’nın en önemli problemlerinden birinin “sağlık sorunu” olduğu aşikardır. Tıp Fakültesi kurmanın zorluğunu biliyoruz ancak üniversitemizin vizyonu doğrultusunda daha iyi bir noktaya gelebilmek ve Ağrı’nın sorunlarını çözebilmek için elimizi taşın altına koyacağız.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. KARABULUT konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “23 Ağustos 2017 tarihinde Üniversite Senatomuzda Tıp Fakültesi kurma kararı aldık. Bu kararı almadan önce YÖK Başkanımız, Başkan Yardımcımız ve birçok Bakanımızla görüştüm. Başta Milli Eğitim Bakımız olmak üzere her türlü desteği vereceklerini söylediler. Adımlarımızı attık ve devam eden süreci takip ediyoruz.” Tıp Fakültesiyle ilgili yapılan çalışmaların Cumhurbaşkanımızın Ağrı’da verdiği müjdeyle farklı boyuta taşındığını dile getiren Rektörümüz, gelinen noktada başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. KARABULUT, fiziki yapılaşmasını büyük ölçüde tamamlayan üniversitemizin geçen bir yıl süresince bilimsel çalışmalar bakımından da gelişim gösterdiğinin bir göstergesi olarak URAP’ın 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında bilimsel çalışmalar baz alınarak yaptığı sıralamada Ekim 2016’da son sırada iken Kasım 2017’de 77 üniversite arasında 45. sıraya yükseldiğini söyledi. Üniversitemizin bu sırlamada ki yerini yeterli görmediğini dile getiren Prof. Dr. KARABULUT, ancak bir yıllık gelişimin gelecek için umut verdiğini sözlerine ekledi.

Prof. Dr. KARABULUT, “Ağrı ile üniversitemizin tanıtımı ve gelişimi birbiriyle bağlantılı. 2017 yılı içerisinde 2 tane uluslararası sempozyum ile birlikte çok sayıda bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinlik gerçekleştirdik. Özellikle yapılan bu iki sempozyum gerçekten çok önemliydi. Ağrı’nın ve üniversitemizin tanıtımda büyük katkıları oldu.”

“Rektörlük görevine atandığım tarihten itibaren öğrencilerimize yönelik birçok ilkler gerçekleştirdik ve 2017 yılında ilk kez öğrencilerle yüz yüze buluşma etkinliği düzenledik” diyen Prof. Dr. KARABULUT, “Üniversitemizde ilk kez yapılan bu etkinliklerin çok olumlu yansımaları oldu. Sayın İbrahim Çeçen Bey’de ilk defa böyle bir etkinlikte öğrencilerimizle buluşturduk. Bu buluşmalar esnasında öğrencilerimizin dile getirdikleri birçok problemi çözdük” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT son olarak üniversitemizde gerçekleştirilen bilimsel, sosyal ve sportif etkinliklerden, geleceğe yönelik altyapı projelerinden bahsetti. Toplantı, Rektörümüzün programa katılan yöneticilerin ve gazetecilerin yönelttiği soruları cevaplandırmalarının ardından sona erdi

Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanlığı

Haberin Fotoğafları