0472 –215 98 63 kudo@agri.edu.tr

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Arapça Danışma Kaynakları Kitaplığı Oluşturdu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

İSLAMİ İLİMLER ARAPÇA DANIŞMA KAYNAKLARI KİTAPLIĞI OLUŞTURDU

Üniversitemizin İslami İlimler Fakültesi bünyesinde açılan Arapça Bölümü, yüzde 100 Arapça eğitimi verme özelliği ile Türkiye'de bir ilke imza atmıştır. 2019 -2020 Eğitim Öğretim yılında ilgili bölüme İslam Ülkelerinden gelen Yabancı Uyruklu öğrenci kayıtları yapılmış olup bununla ilgili olarak gerekli fiziki, sosyal ve akademik gelişimini arttırmaya yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Bu kapsamda İlgili bölümün akademik personeli ile öğrencilerin araştırma ve incelemelerini verimli yapabilmeleri için Üniversitesimiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Abdulhalik KARABULUT’tun talimatları doğrultusunda Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Temel İsalami İlimler ile ilgili arapça kaynak temini için ilgili alanda 4006 ciltten oluşan Danışma Kaynaklarını Merkezi Kütüphanemize kazandırılarak bu sahada akademik inceleme ve çalışma yapmak isteyenlere büyük bir imkân sağlamıştır.

Rektör Prof. Dr. Sayın KARABULUT; “Akademik sahada Türkiye’de bir ilki Üniversitemizin bünyesinde hayata geçirmenin ötesinde, yaşatmanın daha önemli olduğu ve bu manada bütün imkânların da seferber edileceği konusunda kimsenin kuşku duymaması gerektiğini, hayırlara vesile olmasını ve her alanda olduğu gibi bu alanda da olumlu gelişimin artırarak devam ettirileceğini” ifade etti.

         2019 yılı içerisinde 10.452 Adet kitap ve 4006 adet Arapça kitap alımı yapılmıştır. Ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen kitap ve dergi bağışları kütüphanemize kazandırılmış olup kataloglama iş ve işlemleri yapılarak hizmete sunulacaktır.

Haberin Fotoğafları