0472 216 20 35 Faks: 0472 215 42 29/6101 iif@agri.edu.tr

İslami İlimler Fakültesi

İslami İlimler Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 2021-2022 mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonunda gerçekleşen törene, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem YERİNDE, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan DURAK, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat GÜNEY, Fakültemiz Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Yakup EROĞLU ve Dr. Öğr. Üyesi Ceylan MOLLAMEHMETOĞLU, İl Vâizi Selim BAHADIR, İslami İlimler Fakültesi öğretim üyeleri, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem YERİNDE bir konuşma yaptı. Konuşmasına başta rektörümüz olmak üzere törenin gerçekleşmesinde emeği olanlara, öğrencilere ve onları yetiştiren ailelerine teşekkür ederek başlayan dekanımız, fakültemizin bölgenin manevî kalkınmasına katkı sağlamak için hep seviyeli eğitim ve öğretim vermenin gayreti içinde olduğunu, ahlaki yönden toplum yararını kişisel çıkarların üstünde tutan, meslekî yönden bilgi ve becerileri, ilgi ve yetenekleriyle ihtiyaçlara cevap verecek donanıma, aynı zamanda bilimsel düşünce etiğiyle geniş bir dünya görüşüne sahip, beden ve ruh bakımdan dengeli ve sağlıklı, sevgi dolu, erdemli, özgür ve kişilikli bireyler yetiştirmeyi temel misyon olarak benimsediğini ifade ederek, İslami İlimler Fakültesi mezunları ve mensupları olarak misyonumuzun mezuniyetle birlikte sona ermediğini özellikle marifet ve fazilet gibi iki önemli değere hayatımız boyunca sahip olmamız gerektiğini belirterek konuşmasını, mezunlara bundan sonraki hayatlarında başarı ve sağlık dileyerek tamamladı.

İslami İlimler Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerinin ilahi dinletisi ile devam eden törende dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler, plaket ve diploma takdimi gerçekleştirildi. Daha sonra sırasıyla mezun öğrencilere fakültemiz hocaları tarafından plaket ve diplomaları takdim edildi ve tören mezun öğrencilerimiz ve hocalarımızın toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.